Kempelen Kata: Kalandos kirándulás

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy erdő és ott élt a béka, a sün és a nyúl. Nagyon jó barátok voltak. Egy szép nyári napon,kirándulni indultak. Bepakolták a szükséges dolgokat a hátizsákba. Mentek, mendegéltek, egy folyóhoz értek. Itt letelepedtek. Enni kezdtek, ám ekkor ott termett Farkas Rudi. A kis állatok nagyon megijedtek, A béka beugrott a tóba, a sün és a nyuszi összegömbölyödött. A farkas, amikor hozzáért a sünhöz, az tüskéivel jól összeszurkálta az orrát és a mancsát. Rudi ordítva elrohant.

A béka kimászott a vízből, a sün szólt a rémült nyuszinak, hogy elment az ordas. Már épp megnyugodtak, amikor leszállt egy gólya. Szegény békát már majdnem bekapta, amikor a nyuszi az éles fogaival beleharapott a madár lábába. A gólya hangos kelepeléssel elrepült. A három barát úgy döntött, hogy inkább hazamennek a biztonságos otthonukba, és a kertben fogyasztják el az ennivalót.

Mikor ott voltak, ettek és szunyókáltak is egy kicsit. Később a nyúl így szólt:

– Elmegyek és veszek valamit az Erdei Boltban a vacsorához.

Ezalatt a béka kisepert, a süni megterített. Várták haza a nyuszit.

A nyúl vett szúnyogkonzervet a békának, gyümölcsöket a süninek, magának pedig friss répát. Meglátott a polcon egy tortát, ami répából, gyümölcsökből és szúnyogokból készült. Mindenkinek vásárolt egy-egy szeletet.

Otthon jóízűen elfogyasztották a finomságokat, majd mindenki megágyazott magának. A béka leült TV-t nézni, mert egy ismeretet terjesztő filmet vetítettek aminek ez volt a címe: Hogyan védekezzünk a gólyák támadása ellen? – ebben hasznos tanácsokat adtak békáknak.

A két társa addig dámázott. A film után fáradtan lefeküdtek, és nyomban el is aludtak.

Ha a három jó barát le nem feküdt volna, az én mesém is tovább tartott volna.

2017  Veszprém

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.