Mihálydeák Tünde Sarolta: Elek és a jópofák

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Elek egy kisfiú volt, majdnem két éves. Nagyon szeretett játszani, rosszalkodni, pancsolni a vízben, szaladgálni a kertben (ugyanis kertes házban lakott), egyszóval mindent szeretett. Csak egy dolgot nem szeretett, öltözködni. Néha azonban olyasmi történt, ami miatt sajnos mégiscsak át kellett öltöznie. Mint például akkor, amikor nem akart kiszállni a fürdőkádból, mert szerette úsztatni a játék kacsát. Ilyenkor nézegette, hogyan úszik magától, de csak azért, mert ahogyan Elek pancsolt, hullámok lettek, és megmozgatták a kacsát. Hirtelen anyu a fürdőszobába lépett, és kivette Eleket a vízből. Elek visított, de anyu mégiscsak felöltöztette. De a fürdőszoba ajtaja nyitva maradt, s a felöltöztetett Elek újra visszament, s zsupsz, bele a vízbe, amit anyunak még nem volt ideje leereszteni.

Elek ma is rosszalkodott valamit… Anyu szép tiszta ruhát adott Elekre. Volt azon három festett jópofa fej. Egyiknek a haja göndör barna, a másiké egyes szőke, a harmadiké rövid fekete. De térjünk vissza a történethez! Ebédre anyu finom ételt főzött, paradicsomlevest spenót főzelékkel. A levest Elek megette szépen, de a másodiknál baj volt. A göndör hajú fej megszólalt:

– Miért eszed meg? Miért nem kened inkább erre a sárga fejre?

– Még hogy rám?! – kérdezte a szőke. – Miért nem a fekete fejűre?

– Hát a göndör hajúra jut-e elég spenót? – így a fekete fejű.

Elek szó nélkül ült, és vette a kanalat, nagyot merített a spenótból, és a ruhája közepébe nyomta. A spenótot jól szétpasszírozta a ruháján. Anyu észrevette ezt:

– Látom, igazán jópofák ezek. De még jobbak lennének, ha a mosógépbe kerülnének. A jópofa arcok hiába tiltakoztak, bekerültek a mosógépbe és megtisztultak. Eleknek meg újra át kellett öltöznie.

2017 Marosvásárhely (Románia)

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.