Csizmadia Karina: A kövér leány

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy gyönyörű lány, aki nagyon szerette a hasát. A szépségben messze földön nem volt párja, viszont annyira imádott enni, hogy évről évre egyre kövérebb és kövérebb lett.
Végül már a falu legnagyobb malaca is soványabb volt nála. A helyzet még inkább súlyosbodott, mikor már a barátai és az ismerősei is csúfolni kezdték. A lány nagyon szomorú lett emiatt.
– Nem szeretnék többé kövér lenni! Nem akarom, hogy kinevessenek a többiek! – kiabálta egy napon és sírva fakadt, és nagy bánatában világgá ment. Már nagyon régen gyalogolt, amikor beért egy erdőbe. Rátalált egy kis házikóra és mivel már sötétedett, ott akart éjszakázni. A házban egy kedves öreg anyóka lakott. Megvendégelte a fáradt lányt, aki elpanaszolta az asszonynak, hogy miért ilyen rossz a kedve.
Reggel az anyóka már korán felkelt, hogy ennivalót tudjon készíteni a vendégének. Miután a leány megreggelizett, elküldte őt az anyóka az erdő mélyére különféle alapanyagért, amelyek az elhízás elleni főzet elkészítéséhez kellettek. A leány minden furcsa dolgot beszerzett, amit a titokzatos asszonyka kért. És lám, elkészült a csodaital, amit a lánynak három kortyra kellett meginnia. Megköszönte az anyóka segítségét és hazaindult a családjához. Útközben megállt az egyik fánál pihenni, mert nagyon rosszul érezte magát. A rosszullét csupán pár percig tartott, így hát folytathatta az útját.
Ahogy ment, mendegélt az úton, egyszer csak szembe jött vele hófehér lovon egy daliás királyfi.
– Ki vagy te, csodaszép leányka? – szólalt meg a fiú.
– Kövér vagyok, csúnya vagyok, ne is törődj velem! – felelt neki a lány.
– Hát pedig én csak egy világszép lánykát látok magam előtt – folytatta a királyfi.
Ekkor jött rá az egykor kövér leány, hogy ő bizony varázsitalt kapott az anyókától, attól változott meg ilyen gyorsan. A fiatalok rögtön egymásba szerettek, nem sokkal később pedig hatalmas lakodalmat csaptak, amire az erdei anyókát is meghívták. Boldogan éltek, amíg meg nem haltak.

2017 Farkasd (Vlčany) Szlovákia

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.