Farkas Dorka: Az elrabolt kiskutya

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy kislány, úgy hívták, hogy Dorka. Haja szőke, szeme színe zöld. Volt egy kutyája Lili. Nagyon szeretett a kutyájával kirándulni és a barátnőjével, Lucával.
Egy napon, amikor kirándulni indultak az erdőbe, egy olyan helyre tévedtek, ahol még előtte sosem jártak. Itt a fű selymes volt, a bokrok és a fák nagyon szépek voltak, és mindenfelé gyönyörű virágok nyíltak. Csodálkozva néztek körül, élvezték a szépséges erdőt, amikor azt vették észre, hogy Lili eltűnt. Luca és Dorka kétségbeesetten keresni kezdte. Mentek, mendegéltek, amikor egy csodás aranyerdőbe értek. Itt élt magányosan, az aranyerdő ura, Szörnyeteg Szabolcs, aki maga körül minden virágot elhervasztott. Ő rabolta el a kutyát, de a kutyák féltek tőle, mert gonosz volt. Szegény Lilit is egy szűk ketrecbe zárta. A két kislány meghallotta Lili nyüszítését, bár félve, de elindultak a hang irányába. Mentek beljebb és beljebb az erdőben, amikor megpillantottak egy hegyet az erdő közepén. A hegy tetején állt Szörnyeteg Szabolcs vára. Azon tanakodtak, hogyan is juthatnának fel, amikor észrevettek egy titkos ösvényt. Ezen feljutottak a várhoz. A kapu zárva volt. Ekkor Luca bakot tartott Dorkának, aki bemászott. Bent elhúzta a reteszt, így Luca is be tudott menni. Megtalálták Lilit, aki nagyon megörült nekik. Igen ám! De ekkor ott termett a vár ura, Szörnyeteg Szabolcs. A lányok először nagyon megijedtek, de Dorka bátran így szólt:
– Miért loptad el a kutyámat? Én vagyok a gazdája, és nagyon szeretem. Nem szabad elvenni a másét! Ezt te nem tudtad?
– Azért – felelte Szörnyeteg Szabolcs – mert nekem pont ő tetszett meg. Ilyenre vágytam.
– De bezártad egy szűk helyre! – kiáltotta Luca. Nekünk pedig fájdalmat okoztál azzal, hogy elvitted tőlünk.
Szörnyeteg Szabolcs gondolkodott, lehajtotta a fejét.
– Tudd meg, – szólt Dorka, hogy vannak menhelyek, ahol olyan kutyák vannak, akik gazdára várnak. Onnan te is elvihetsz. Tudod mit? Mosakodj és fésülködj meg. Meglátod, hogy akkor már nem leszel ilyen csúnya, és a kutyák sem fognak félni tőled!
Szörnyeteg Szabolcs megtette, amit Dorka tanácsolt. Egész jól nézett ki a tisztálkodás után, már nem volt olyan félelmetes. Szörnyeteg Szabolcsnak volt egy repülő autója, abba mindnyájan beleültek. Lili szorosan Dorkához bújt, mert bizony ő még azért tartott Szörnyeteg Szabolcstól.
Szörnyeteg Szabolcs elment a menhelyre és örökbefogadott egy kiskutyát, akinek a Foltos nevet adta. Megbeszélte a lányokkal, hogy időnként találkoznak az erdőben és tanácsokat adnak Szörnyeteg Szabolcsnak, hogy jó gazdája legyen kutyájának.

2017 Veszprém

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.