Bombic Dalma: A húsvét festőművésze

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy nyuszi. De nem ám csak egy egyszerű nyuszi volt ő, hanem egy húsvéti nyuszi. A mi nyuszink kedvenc időtöltése a festés volt. Folyton-folyvást méhecskéket és virágokat festett mindenhová: a fák törzsére, az udvar összes kavicsára, sőt még a tyúkól falára is. Egy nap megszólította őt Zümi, a méhecske:
– Nyuszi koma, nagyon ügyesen dolgozol. Ezek a vonalak, ezek a csodás színek! Miért nem próbálsz meg inkább tojásokat festeni?
Abban a pillanatban kigurult tyúkanyó fészkéből egy hófehér tojás, pontosan Nyuszi lába elé. A tapsifüles felkapta, majd ráfestette a kedvenc mintáit. Miután elkészült, így szólt a méhecskéhez vidáman:
– Zümikém, ilyesmire gondoltál?
Zümi válasz helyett gyorsan elrepült. Vitte a hírt a tyúkanyónak, aki örömében még több tojást küldött a festőművész nyuszinak. Beesteledett, mire a nyúl végzett az a tojások megfestésével. Mindegyik más színűre és más mintájúra sikeredett, de gyönyörű lett az összes. A tyúkanyó megköszönte a nyuszinak, hogy segített divatossá varázsolni húsvéti fehér tojásait. Nyuszink pedig azóta minden évben felfrissíti tojásfestő-tudományát és szebbnél szebbeket alkot. Itt a vége, fuss el véle, ha nem hiszed, járj a végére!

2017  Farkasd (Vlčany, Szlovákia)

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.