Molnár Chiara: A csodatojás

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Molnár Chiara rajza

Juhás Tamás illusztrációja bekerül a mesekönyvbe

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy vadkacsacsalád. A Kerekerdő kellős közepén található tavacska volt az otthonuk. A nádasban fészkeltek, a tavon töltötték mindennapjaikat.
Tavasz volt. A vadkacsamama nekifogott kicsinosítani a fészkét: új pehelytollakkal bélelte ki, hogy kényelmesebb legyen. A vadkacsapapa végig mellette őrködött. Miután elkészültek, kacsamama szépen elhelyezkedett és munkához látott: szép sorjában lerakta a tojásait. Türelmesen üldögélt rajtuk, majd amikor elérkezett az idő, sorban kikeltek a pihe-puha, sárgás fekete, totyogva hápogó kacsabébik.Öröm volt nézni őket, ahogy anyukájuk után meneteltek az erdei tó felé.
– Várjatok! Nincs minden rendben! – kiáltott rájuk az épp hazaérkező kacsapapa. – Az utolsó tojás még a fészekben van és nem olyan, mint a többi volt. Vajon milyen furcsa vízilakó lesz belőle?
Nem volt mit tenni; kacsamama visszatelepedett a furcsa tojásra, a papa pedig úszni vitte a zajos gyerkőcöket. Kisvártatva megroppant a tojáshéj, és egy akkora madárfióka kelt ki belőle, hogy majdnem nagyobb volt, mint a mamája. Kacsamama csodálkozva nézte őt. A szomszédok árulták el neki, akik jártasak voltak az efféle különlegességekben, hogy bizony kakukkfiókájuk van.
A mamát azonban ez nem tántorította el, úgy nevelte ezt is, mintha a sajátja lenne. Napról napra nagyobbak lettek a csemetéi. Egyik reggel azonban a kakukkfióka eltűnt. A vadkacsacsalád az egész erdőt átkutatta utána, hiába.
Az egyik erdei madár segített nekik a nyomra jutásban. Ő ugyanis látta, hogy orvvadászok jöttek, a kiskakukkot kalitkába zárták és elvitték magukkal. Lett itt nagy haddelhadd! Feltámadt a vadkacsahadsereg, gyorsan repültek oda, ahova a kismadár vezette őket, egyenesen a vadászházhoz. Itt aztán össze-vissza csipkedték erős csőrükkel a tolvajokat és megmentették elveszett kismadarukat.
Azóta a orvvadászok kétszer is meggondolják, hogy kikezdenek-e a vadkacsákkal! Mert bár nem látni rajtuk, de a nevük jól megmondja, hogy ha kell, VADAK és megvédik a szeretteiket bármi áron.

2017 Farkasd (Szlovákia)

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.