Tömöri Anna Gabriella: Az akarat ereje

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Élt egyszer egy kis nyuszi, akit Pattogó Patriknak hívtak. Szegényt mindig csúfolták az iskolában, mert nem volt valami ügyes sportoló, ezért egyetlen barátja sem volt.
Egyszer, egy szép tavaszi napon, az osztály az iskola udvarán tartotta a testnevelés órát. Épp versenyt futottak, és (természetesen) Patrik lett az utolsó. Ezután ugrálóköteleztek. Patrik ezt a feladatot sem tudta végrehajtani. Mindig belebotlott a kötélbe, vagy olykor a saját kis lábacskáiba. Mindenki nevetve gúnyolta a kis nyulat. Ez nagyon rosszul esett Patriknak, szégyenében elvörösödött, és torkát a sírás fojtogatta. Miután vége lett az iskolának, hazaballagott, és elhatározta, hogy otthon elkezd gyakorolni, illetve edzeni, és ezzel jobban fog teljesíteni a tesi órákon. Így talán nem fogják csúfolni. De a legfőbb, hogy esetleg lesznek barátai! El is kezdett lelkesen felüléseket csinálni. Miután megfájdult a hasa a sok edzéstől, pihent egy kicsit, majd a lábát erősítette különféle gyakorlatokkal. Ezeket minden egyes nap megismételte. Kezdte érezni, hogy napról-napra, hónapról-hónapra jobban sportol. Ráadásul már nem törődött a gúnyolókkal.
Egy napon kihirdették, hogy csütörtökön futóverseny válogatót tartanak az iskola udvarán két órától. Patriknak felcsillant a szeme. Innentől kezdve még keményebben edzett. Szerda este nagyon izgatottan bújt ágyba.
Másnap reggel korán felkelt, és még futott egy kört a házuk körül bemelegítésképpen, majd elindult az iskolába. Közben arra gondolt, hogy ha bejut a versenybe, vajon ott hogy fog teljesíteni. A tesi órán a futásnál elsőként ért be a célba, amin mindenki csodálkozott. Két óra előtt pár perccel Patrik már ott volt a válogatón. Ezután egy szigorú tanár úr beállította a versenyzőket a rajthoz. Fújt egy nagyot a sípjába, és a válogató ezennel elindult. Patrik úgy futott, ahogy a lába bírta. Végül harmadikként ért a célba, így bekerült a ’Zöldmezei Olimpia’ futás sportágába. A most már fürge nyulacska rettentően boldog volt. Aznap este fülig érő szájjal tért nyugovóra. Következő napon a testnevelő tanár gratulált az eredményhez, és elmondta neki, hogy kedden négy órától, a mezőn lesz a verseny.
Teltek-múltak a napok, és egyszer csak elérkezett a nagy nap! Patrik alig bírt nyugodtan ülni az órákon az izgalomtól. Mindenféle gondolatok kavarogtak a fejében. Négy óra tájban járhatott az idő, amikor Patrik a mezőre baktatott. A verseny helyszíne tele volt nyüzsgő nézőkkel, szurkolókkal, akik nyugtalanul várták a verseny kezdetét. Épp hogy odaért, rögtön egy fehér mezt nyomtak a kezébe ezzel a felirattal és számmal: Pattogó Patrik 24. Ezután a starthoz terelték a versenyzőket. A zsűri köszöntötte a nézőket, bemutatta a versenyzőket, és végül elmondta a szabályokat, majd elindította a futókat. Patrik a nyakába kapta lábait, és egyenesen vágtatott, ahogy csak tudott. Futás közben úgy érezte, egyre fogy az energiája, és lassabban halad. Eközben azok a gondolatok jártak a fejében, hogy mennyi időt és energiát fektetett az edzésekbe, de legfőképp arra gondolt, hogy mi volt és mi lett belőle. Ezektől a dolgoktól hirtelen feltöltődött energiával és lelkesedéssel, majd újra kengyelfutó gyalogkakukként tűzött a cél felé. A következő pillanatban már a célegyenesben futott. A szurkolók izgatottan nézték az első versenyzőt, azaz Patrikot. A kis nyuszi elsőként ért a célba. E pillanatban Pattogó Patrik élete legszebb, legjobb és legnagyobb élményét élte át. Átvette a zsűritől az aranyérmet és az oklevelet. A közönség pedig vastapssal jutalmazta. Ezután boldogan sétált haza szüleivel együtt. Aznap este büszkén csukta le szemeit.
A kis Patrik meglehetősen népszerű lett társai között. Sok barátot szerzett, és továbbra is folytatta ezt a sportot. Ha nagy az akaraterőd és kitartó vagy, mint Patrik, te is elérheted a céljaidat.

2017 Gyöngyös

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.