Marek-Délczegh Kende: A cica tálkája

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy cica és egy kutya. A kutya mindig megette a cica ennivalóját, a cica ezt igazán nem szerette, de nem tudott mit tenni, mert a kutya erősebb és morgósabb volt. Egyik nap a cica vadászott egy egeret, betette a saját táljába. A kutya megette az egeret. A cica nagyon morcos lett és úgy gondolta, hogy ez így tovább nem mehet. De mit is tegyen? Egyszer csak az eszébe jutott, hogy a gazdájuk szokott valami olyat enni, amitől vörös a feje, folyik az orra és szuszog hozzá.
Nem tudta, hogy az valójában csípős paprika, de azt elhatározta, hogy mindenképpen meg kell szereznie. A paprika, mint egy nyaklánc úgy lógott a konyhában a falon.

Kende Illusztrációja bekerül a mesekönyvbe

Egyszer, amikor a gazda nem volt a konyhában, felugrott a cica az asztalra, lepiszkálta a csípős paprikafűzért a falról, és elfutott vele a kertbe. Kipiszkált a fűzérből egy darab paprikát, és alig várta, hogy ételosztás legyen. Betette a paprikát a saját táljába.
Ahogy lenni szokott a kutya futott is, hogy a cica ennivalóját megegye. A cica most örömmel engedte oda a kutyát a tálhoz. A kutya elkezdett enni a cica táljából. Nem kellett sokat várni, a kutya orra hatalmasra nőtt és elkezdett folyni, azt sem tudta, hogy merre fusson, szuszogott a csípős íztől. Közben a cica boldogan átsétált a kutya táljához és megette az ennivalóját.
Ezután az eset után a kutyának az eszébe sem jutott a cica táljából enni.
Itt a vége, fuss el véle!

2017 Róma (Olaszország)

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.