Serfőző Anna: A farkas csillagképe

Réges-régen, az idők kezdetén egy szárnyas lény óvta az emberek világát. Egy úgynevezett kerub. Ő védte a Sötét nagyúr – Árkosz – ellen a Földet. Állítólag legyőzhetetlen volt. Nem fogott rajta a fegyver. A kerub volt a leghatalmasabb lény. Ám volt egy gyengepontja. A hatalma és életereje egy kristályban lakozott. Ezt a követ egy farkas őrizte. De ha pontosabbak akarunk lenni egy vérfarkas. Az élete árán is védelmezte a kristályt.
A kerub az őrzőn kívül csak egyetlen emberben bízott. Az Északi boszorkányban, Ilászban. Azt is elárulta neki, hogy hol van az életét jelentő kő. Az Észak ura egy ideig még tettette barátságát a kerubbal szemben, majd mikor a szárnyas lény egyáltalán nem számított az árulásra, Ilász cselekedni kezdett.
Az éj leple alatt elment az Éjsötét birodalomba Árkoszhoz. A Sötét nagyúr először meg akarta ölni, de a boszorkány egy ügyes varázslattal megdermesztette. Elmondta neki mindazt, amit megtudott a kerubról, és azt is, hogy segíteni akar neki. Csak ezután oldotta fel a varázslatot. De bár ne tette volna, mert Árkosz kezében hirtelen megvillant a kardja, és Ilászba döfte. Az Északi boszorkány még egy utolsót sikított, majd elhagyta az árnyékvilágot.
A Sötét nagyúr ezután elment a kristály rejtekhelyére. A vérfarkas ott volt, és megkérdezte, hogy mi járatban van. Ám Árkosz válaszra sem méltatta. Kihúzta az övéből a kardját, és odacsapott az őrzőnek. Nem találta el. A vérfarkas félre gurult, majd egy hatalmasat vonyított. Ezután nekiesett a Sötét nagyúrnak. Véres küzdelem volt, de végül Árkosz kerekedett felül. Az őrzőt már éppen készült megölni, mikor megjelent az égen egy ragyogó fényes alak. A kerub volt az.
Egy lángcsóvát lőtt ki a kezével, ami telibe találta a Sötét nagyurat. Árkosz immár halott volt. Nem tudott többé senkinek sem ártani.
Ám a vérfarkas haldoklott. Kezdte elhagyni az ereje. Utolsó leheletével még ezt suttogta:
– Minden tőlem telhetőt megtettem… Sajnálom… – majd meghalt.
A kerubnak nagyon fájt a barátja halála. Ezért az önfeláldozása és hűsége miatt csillagképpé változtatta, majd felküldte az égre.Azt akarta, hogy a hősiességére minden elkövetkező nemzedék emlékezzen.

2017 Gyula

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.