Brodszky Anna: A fuvola

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Fanninak tizenegyedik születésnapjára egy fuvolát kapott szüleitől. Ez egy igen különös fuvola volt: mikor megcsillant rajta napfény olyan volt, mintha gyémántból készült volna, mikor Fanni játszott rajta, mintha egy kis tündér dúdolászna. A legkülönlegesebb mégis az volt, hogy éjfél körül egy apró lénnyé változott és ez a lény tündérre és manóra is hasonlított, még neve is volt: Melódia. Melódia minden éjjel felébresztette Fannit, hogy átvigye a Zenék Birodalmába, ám egyik éjjel hiába próbálkozott mégsemem sikerült átvinnie Fannit.
– Fanni, szerintem nagy baj van a Zenék Birodalmában!
– Szerintem is, de ha még kapcsolatba se tudsz lépni velük akkor, hogy derítsük ki, mi a baj?
– Van egy titkos átjáró, csak az a gond, hogy már évszázadok óta nem használtuk, úgyhogy nem biztos, hogy működik.
– De azért próbáljuk ki!
– Rendben, mutatom az utat.
Amint kiértek a házból Melódia egy romos házhoz vezette Fannit. Beléptek az ajtón, a fal mellett vitrinekben mindenféle hangszer sorakozott. A szobában vak sötét volt és olyan zene szólt mintha a világ összes hangszerének hangja egy csodálatos dallamban egyesült volna. Egyszer csak fény gyúlt és a zene is alábbhagyott, és már nem volt ott se fagott, se fuvola, semmilyen klasszikus hangszer, még az aranyos kottaházak is eltűntek. Helyette őrült zene szólt: a Zenék Birodalmát fenntartó fuvolát koboldok rongálták. Fanni nagyon dühös lett, megpróbált letépni az egyik koboldot, de a helyére egy új jött.
– Ez így nem fog menni – jelentette ki Melódia.
– Tudom! – sóhajtott Fanni.
– Tudom hogyan üldözzük el a koboldokat! Van egy fuvola, amelyen ha játszol egy dalt a koboldok évezredekig nem mernek vissza jönni.
– Hol van ez a fuvola? – kérdezte Fanni.
– A Hangszerek Otthonában van a legrégebbi hangszerekkel együtt – és már indult is a hangszerek otthona felé, hogy mutassa Fanninak az utat. Nem kellett sokat gyalogolniuk. Egy hatalmas épületbe mentek be, ahol több ezer éves hangszerek sorakoztak. Melódia egy körülbelül ötezer éves fuvolához vezette.
– Ez a fuvola, ami pont ötezer éve mentett meg minket e koboldoktól. Fanni, most neked kell megmentened minket. El kell játszanod egy dalt ezen a fuvolán.
– Rendben. Már döntöttem is, egy részletet fogok eljátszani a Varázsfuvolából!
– Akkor hajrá! – Fanni azt hitte, hogy rekedtes hang fog megszólalni, de amikor belefújt, teljesen tiszta volt a hangja. Becsukta a szemét, és játszani kezdett. Mikor befejezte és kinyitotta a szemét minden olyan volt, mint régen, a koboldok eltűntek, újra mesés zene szólt. Ott voltak a kottaházak, a hangszerek és mindenki ujjongott.
– Megmentetted a Zenék Birodalmát, Fanni! De msot már késő van, ideje lenne haza menni – szólt Melódia.
– Rendben, indulhatunk! – mormogta Fanni, és hirtelen nagy sötétség lett, és Fanni már újra a szobájában volt.

2017 Budaörs

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.