Iván Levente: Az okos nyúl meséje a cseresznyefáról

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy híres nyúl. Nyuszikánk arról volt nevezetes, hogy nagyon szépen írt, meséket, regényeket, és mindenféle aranyos történetet.
A leghíresebb meséjének címe: A nagy fa. Most elmondom nektek is a mesét!
Volt egyszer egy ember, aki nagyon szeretett volna egy cseresznyefát a kertjébe. Egy szép napon el is határozta, hogy meg is veszi ízibe. Elindult a városba, és meg is vette a gyönyörű csemetét a faiskolában. Hazavitte, elültette, nap, mint nap locsolgatta, gyönyörködött benne, még meg is simogatta a kis kedvencét. A kis fa meghálálta a gondoskodást, idővel hatalmas fává cseperedett. Olyan, de olyan szépek voltak a virágai, hogy csak ámulták-bámulták az emberek!
Aztán eljött a nyár, a virágból termés lett, mégpedig hatalmas és ízletes szemek, annyira, hogy csodájára járt fél ország, még a királyhoz is eljutott a híre. A gazda leszedte a cseresznyét és elindult vele a vásárba, ahol aztán rögtön el is adta mindet, és nagy boldogan indult haza.
A király pedig rögtön megfogadta őt kertészének! Ha a király a gazdát kertésznek nem fogadja, az én mesém is tovább tartott volna!
Itt a vége, fuss el véle!

2017 Miskolc

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.