Tóth Bíborka: A tavi tündér és a barátnője

Egyszer volt egy tó. Abban a tóban élt egy tündér, Tünde volt a neve.
Tündének volt egy sellő barátja, Una. Együtt úsztak minden nap. Egyik nap Tünde elment Unához, hogy megnézze új palotáját. A palota olyan csodálatos volt, hogy a lánynak szeme-szája elállt a csodálkozástól. Mivel éppen másnap volt a születésnapja, meg is hívta barátnőjét a kastélyukba.


Tünde nagyon korán ébredt aznap reggel. Feldíszítette szobáját, felvette a legszebb ruháját, s díszbe öltöztetette a szívét is.
Una egy vízitükröt vitt neki ajándékba. Tünde nagyon örült neki. Együtt elmentek a bábszínházba, ahol a Kishableányt nézték meg. Mikor hazaértek, már várt rájuk a meglepetés. Tünde édesanyja egy gyönyörűen feldíszített epres tortát készített legkedvesebb lányának. Az ünneplés még másnap is folytatódott, de már az Unáék palotájában. Ettek finom hínárlevest és iszappitét, s ittak sós vizet. Mikor jól laktak, kimentek a kertbe vízi csúszdázni. Este, mikor már a tóban sem tükröződött a nap, mindketten hazamentek.
Éjjel álmukban újraélték a nap minden szépségét, s arra gondoltak, milyen jó, hogy megtalálták egymást, hiszen az önzetlen barátság a legcsodálatosabb érzés a világon.

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.