Bán Bernadett: Az elszökött ló

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ló aki mindig bujdosott. Egyszer egy szép nyári napon ügetni volt és amikor hozták be nem figyeltek oda és elszökött.
Gyorsan szaladtak utána, de nem tudták elkapni. Egész este keresték, nem találták sehol. Másnap korán reggel amint felkelt a nap, folytatták a keresést. Ott volt az elszökött ló, egészen közel hozzájuk meglapulva a szalmakazal mögött, de nem vették észre és feladták a keresést.
Megetették a többi lovat, de Dallam – aki a legjobb barátja volt az elszökött lónak – még nem volt a helyén. Dallamnak raktak három almát. Eltűnt az a három alma amit neki készítettek.
Akkor nem raktam volna oda? – gondolta magában a lovász. Ekkor az elszökött lovat megpillantotta, amint szélsebesen távolodott. Utána ment lassan és óvatosan.
– Megvagy! Most elkaplak! De nem járt sikerrel. A ló ügyesebb volt, a rét felé vágtázott. Na nem baj – legyintett.

Bán Bernadett rajza

Az eltűnt ló vágyott valami finomságra. Dallamnak a boxok elé adtak még három almát. Ebből Dallam megevett kettőt, amikor halk patakopogás hallatszott. Felnézett és a barátja állt előtte. Dallam az utolsó almát az elszökött lónak odalökte.
Közben látták, ahogy eszik és megfogták. Dallamot megdicsérték, hogy milyen jószívű. Az elszökött lovat mostantól nagyon figyelték és vigyáztak rá.

2017 Mezőkövesd

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.