Várhegyi Dorina: A zöldségek és a gyümölcsök olimpiája

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer két ország. Ebben a két országban az emberek nagy békességben éltek egymással.
Egy nap a zöldségek királya kihirdette az országában, hogy aki le tudja győzni a gyümölcsök országából az erősebbeket, neki adja a fele királyságát és a legszebbik lányát. Volt egy fiú az országban, Paprika Jancsinak hívták. Amikor meghallotta a király parancsát, azonnal útnak indult, hogy részt vegyen az olimpián.
Paprika Jancsi először megküzdött az eperrel és alig csavarintott rajta, mindjárt a földre lökte. Másodig ellenfele a banán volt. Rajta is alig csavarintott egyet-kettőt, mindjárt a földbe vágta őt is. A harmadik feladat az volt, hogy át kellett ugrani egy hatalmas tavat. Az epernek és a banánnak sem sikerült, ám Paprika Jancsi ezt a feladatot is teljesítette. Ebben is legyőzte ellenfeleit.
Negyedik feladat az volt, hogy ki tudja levenni az aranyalmát a fáról. Természetesen a többieknek nem sikerült levenni az aranyalmát a fáról, de Jancsi ezt a kihívást is maradéktalanul teljesítette.
Így sikerült legyőzni a gyümölcsök országát. A király odaadta a fele királyságát és a legkisebbik lányát. Nagy lakodalmat csaptak és boldogan éltek, amíg meg nem haltak.

2017 Miskolc

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.