Tar Zsófi: Fityfiritty

 

 

Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, élt egyszer egy bagoly, akit úgy hívtak, hogy Fityfiritty. Azért hívták így, mert nem huhogott, mint a baglyok, hanem fütyült, mint egy énekes madár.

Ezért a különleges tulajdonságáért sokan csúfolták és egyben sokan irigyelték is. Egyik nap szülei úgy döntöttek, elküldik Fityfirittyet, hogy világot láthasson. Fityfiritty összepakolta a holmiját és útnak indult. Három helyre szeretett volna eljutni, még pedig nem máshová, mint Párizsba, Afrikába és az Amazonas vidékére.

Az első úti célja Párizs volt. Ott minden csodás és gyönyörű volt. Mikor átrepült az Eiffel-torony felett, neki a szivárványvízesésnek, ő is olyan színekben pompázott, mint amilyenek a szivárványok színei voltak. Lemosakodott az egyik szökőkút vízében és megcsodálta Párizs minden szegletét. Éppen indult volna tovább Afrikába, amikor nagyot koppant a földön. Nagy szomorúan jött rá, hogy még mindig otthon van és csak álmodta az egészet. Ha Fittyfiritty tovább álmodott volna, az én mesém is tovább tartott volna.

2017 Fertőrákos

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.