Farkas Dorka: A Hegyitündér és az Aranyvirág

Gratulálunk, bekerültél a mesekönyvbe!

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy Hegyitündér. Volt egy varázspálcája, amivel virágokat varázsolt.Egy napon talált egy magot a földön. A magot elültette, de nem egy hagyományos virág, hanem egy Aranyvirág nőtt belőle. Szép, nagy és csillogó volt, és tudott beszélni. A Hegyitündér úgy gondolta, a virág szirmai között fog élni. A virág ezt megengedte neki.

Farkas Dorka_A hegyi tündér_3 Tamás Anett

Illusztrálta: Tamás Anett Illuszrációd bekerült a mesekönyvbe

Együtt éltek, boldogok voltak, de amikor egy napon a Hegyitündét virágokat szeretett volna varázsolni, az Aranyvirág varázspálcáját kivette a Hegyitündér kezéből, szirmait összezárta és nem engedte ki. Azért nem engedte el, mert vele akart lenni, nem akarta, hogy más virág is legyen a közelében. Hegyitündér próbált kijutni, küszködött, de nem sikerült neki.

Farkas Dorka_A hegyi tündér_ Tamás Anett1

Illusztrálta: Tamás Anett

Egy nap este Aranyvirág álmában kinyitotta szirmait a kis Hegyitündér kirepült belőle. Mikor felébredt, összezárta a szirmait, de már késő volt. A Hegyitündér már olyan messze járt, hogy keserves sírását sem hallhatta.
Telt-múlt az idő. Egyszer egy madárka szállt a virág mellé. A virág megkérdezte:
– Ismered Hegyitündért?
A madár így felelt:
– Igen ismerem. Miért kérdezed?
– Azért, mert keresem őt. Az én szirmaim között lakott. Szeretnék küldeni neki egy levelet, amiben megírtam, hogy jöjjön vissza, éljünk tovább boldogan és bármikor kiengedem, amikor csak akarja.
A madár megsajnálta és elvitte a levelet. Amikor megérkezett, átadta. A tündér elolvasta. Hegyitündér csak annyit mondott:
– Megbocsátok az aranyvirágnak és hazamegyek hozzá. Biztosan visszaadja a varázspálcámat is, hogy újra varázsolhassak virágokat.
Amikor hazaért, a virág nagyon örült neki. A tündér elmesélte, hogy azért ment el, mert bezárta, pedig ő, csak virágokat szeretett volna varázsolni, hogy minden szép legyen.
A virág így felelt:
– Visszaadom a varázspálcádat, soha többé nem veszem el. Varázsolhatsz virágot, amennyit csak szeretnél, csak éljünk tovább együtt boldogan!
A Hegyitündér átölelte és így szólt:
– Tudod mit? Ezentúl varázsoljunk együtt!

Farkas Dorka_A hegyi tündér és az arnyvirág

Thot Regina (7 éves) rajza Illusztrációd bekerült a mesekönyvbe

Az Aranyvirág elmondta a varázsigét, amit éjjel megálmodott, és ami így szólt:
Abraka, dabra.
Szép virágocska,
Nyíljatok, nyíljatok
finoman illatozzatok!
Ettől kezdve együtt varázsoltak. Barátságuk és szeretetük miatt, azóta szépek a mezők tavasszal és nyáron.

2016

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.