Sámi Anna Bella: Az életét feláldozó oroszlán

Gratulálunk, bekerültél a mesekönyvbe!

Egyszer volt, hol nem volt, élt egy kerek erdő közepén egy macska meg egy oroszlán. Ők ketten mindig jó barátságban éltek, mindent megosztottak egymással. Történt egyszer, hogy az oroszlán az erdő szélén folyó patak partján vadászott egy őzre. Meg is pillantotta a kiszemelt áldozatot, miközben az szomjúságát csillapította. Mindeközben a macska udvariasan üdvözölte régi ismerősét.

– Mi járatban barátom? Hogy s mint vagy?
– Ne most! Elijeszted az ebédemet! – mordult rá az oroszlán.
A macska megijedt, hátrahőkölt és belepottyant a sebes sodrású folyóba.
Mindezt az őz is látta. Az oroszlán egy pillanat alatt a vízben termett, hogy megmentse a macskát, aki irtózott a víztől, és nem tudott úszni. Az erdő legveszélyesebb vízeséséhez értek. Az utolsó pillanatban az oroszlán fogaival megfogta a macska tarkóját és kilendítette a partra. Az oroszlánnak pedig az lett a sorsa, hogy elsodorta az áradat és odaveszett a folyó fodros habjai között. Az őz látta, hogy a macska milyen szomorú, és azt is tudta, hogy miatta nem lett belőle ebéd. Ezért úgy döntött, hogy segít neki. Mivel a macska fázott, mert vizes volt, és sírt, mert elvesztette a legjobb barátját, az őzike odament hozzá és összebújtak, hogy melegítse. Aztán addig cirógatta az őz, amíg a macska álomba nem sírta magát. Amikor felébredt, otthon találta magát és abban kezdett reménykedni, hogy az egészet csak álmodta, de kiderült, hogy legkedvesebb barátját örökre elvesztette.
Nem sokkal később a macska álmában megjelent az oroszlán. Úgy érezte, hogy mindent átélnek még egyszer ami megtörtént: újra együtt kergetőztek, lepkére vadásztak, játszottak, beszélgettek, tanították egymást újabb és újabb dolgokra, doromboltak és énekelgették a kedvenc dalaikat.
Onnantól minden nap arról álmodott, hogy felrepül a felhők fölé és az oroszlánnal játszik. Így már két legjobb barátja lett a macskának, nappal az őzzel, éjjel az oroszlánnal érezte jól magát.
Az a könyv, amiben ez le van írva a legnagyobb sivatag közepén egy elsüllyedt könyvtárban porosodik. Ha nem hiszed járj utána!

2016

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.