Szántó Marcell: Az erdő megmentése

Gratulálunk, bekerültél a mesekönyvbe!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy erdő. Benne lakott sok állat és egy okos kis manó. Egyik nap favágók jöttek a közeli városból és munkához láttak. A kis manó észrevette, hogy egyre több fa hiányzik és attól félt, hogy kivágják az egész erdőt.
Azt találta ki, hogy a kisebb gépekből leereszti az üzemanyagot, a kamionokba pedig belebújik és belevezeti őket a szakadékba. Elbújt a fák mögé és várta, mi fog történni. Jöttek is a favágók, nagyon mérgesek lettek, hiszen nem találták a szerszámaikat, gépeiket. Elkezdték keresni, és nagyon sok időbe telt, amíg mindent megleltek a szakadék alján. Hívtak vontatós autót, hogy kihúzza a kamionokat, majd mindent megszereltek. Néhány nap múlva újra kezdték a munkát.
A kis Manónak eszébe jutott egy új terv, hogyan tartsa távol az erdőtől a favágókat. Megkérte az állatokat, hogy segítsenek elzavarni őket, nem volt nehéz dolguk, hiszen mindenki szívesen vállalta a feladatot. A favágók megijedtek a sok állattól, ijedtükben hazáig futottak.
A munkások másnap még többen visszajöttek, és újrakezdték másodszor is a munkát.
„Ennél is jobb terv kell!” – gondolta a Manó. Megint szólt az állatoknak, hogy segítség kellene. Kérte őket, hogy gyűjtsenek minél több kidőlt fát. Elmentek, rengeteg fát hoztak és nagy halomba rakták. A munka végeztével megint mindannyian elbújtak. Jöttek a favágók és meglátták a sok összegyűjtött fát. Nagyon megörültek, felpakoltak mindent a kamionokra és újra csend lett az erdőben.

Az állatok és a kis Manó nagyon boldogok voltak, hogy sikerült megmenteniük az otthonukat. Boldogan éltek együtt, amíg nem fogyott el a városban ismét a tűzifa.

2016

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.