Szántó Dorka: Rozália tulipánja

Gratulálunk, bekerültél a mesekönyvbe!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy palota. Abban a palotában lakott Rozália királykisasszony. A piros volt a kedvenc színe, a kéket utálta. Egy nap, amikor kiment az udvarra, talált egy tulipánt, aminek a levele és a szára kék volt, a virága pedig piros. Amikor meglátta, azonnal megszerette a kék színt is. Másnap újra kiment az udvarra, de sajnos nem találta sehol a szép virágot. Nagyon szomorú lett. Bement az édesapjához, és kérlelte:
– Édesapám, ültess nekem egy olyan tulipánt, aminek a szára és a levele kék, a virága pedig piros!
A király nagyon szerette kislányát, ezért teljesítette a kívánságát.
Ám az egyik nap, amikor Rozália az udvaron sétált, nem találta sehol a gyönyörű tulipánt. Megint nagyon elszomorodott és szaladt az édesapjához.
– Édesapám! Valaki elrabolta a virágomat!
A király parancsot adott a vadászoknak, hogy keressék meg a tolvajt. Az erdőben hamarosan találtak egy fát, amiben egy menyét lakott és megtalálták mellette a tulipánt is. A vadászok le akarták lőni a menyétet, de mégsem bántották, mert bocsánatot kért, és visszaadta a virágot is. A vadászok siettek vissza a palotába, vitték a jó hírt. Rozália nagyon boldog volt, hogy újra láthatja a szép tulipánt. Ezután minden éjjel kint aludt mellette.

2016

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.