Hautzinger Rajmund: Az evőverseny (Erdei történetek)

Gratulálunk, bekerültél a mesekönyvbe!

Egyszer történt, a kedves kis erdőnkben, hogya Medve, ki eme kis erdő hőn szeretett szakácsa, idén is megrendezte híres-neves evőversenyét. Minden évben a ravasz Róka nyerte meg ezt a versenyt. Senki nem tudta legyőzni az erdőben. Egy lakónak sem volt oly feneketlen gyomra, mint a Rókának. Ám idén a cseles Teknős vállalkozott e feladatra. Ő ugyan nem hagyja, hogy holmi Róka idén is elvegye előle a díjat. A díj egyébként egy szép aranyérem és egy torta volt, melyre minden állatnak fájt a foga. Rengetegen jelentkeztek idén is, de tudta a Teknős, hogy csak a Rókától kell tartania. Rengeteget gyakorolta az evést a kis páncélos barátunk, de így sem érezte azt, hogy szembe szállhat ravasz vörössel, ezért éjjeleken át gondolkodott, hogyan szúrjon ki vele.Valamit tennie kellett, hogy ellenfele ne nyerhessen.
–Azt hiszem megvan mit teszek! – kiálltott fel a teknős. –Verseny előtt ételét borssal megszóróm, s tüsszentésével kajájat a földre szóróm. Így leszek itt én a nyertes, hisz a zsűri azt hiszi önként adja fel a győzelmet.
Teknős terve kész,ám Róka barátunk sem marad tétlen,készül a versenyre,eszi hűtőjéböl a finomságokat. Minden évben rengeteget készül, hogy a díj az övé legyen.
– Érzem idén is nyerni fogok – mondta a róka – bár egyre jobban félek, hogy valaki csalással szerez majd érmet.
Róka barátunk ezt onnan sejti, hogy már három éve ő az evés király, s eddig még soha senki nem állt útjába. Az utolsó fogással végzett, mire a többi versenyző még az elsőnél tartott. Érezte,hogy valaki megprobál majd valamit tenni ez ellen. S így készűlt ő a versenyre ravaszul, hogy majd kiszűrje ki rosszat akar tenni neki, ám belül remélte, hogy senki nem ilyen gonosz.
A verseny napja van, mindenki készen áll az első fogásra. A legfőbb zsűri Medve, majd mellette Nyuszi, ő mellette pedig Szarvas. Hárman alkotják a zsűrit már három éve, s profibbak a profiknál is.
A versenyzők mőgé vitték az ételt, közben ők felkészültek.Teknős gyorsan Róka kajájához futott, majd jól megborsozta. Ám Róka meghallotta, s szeme sarkábol látta, de nem vett róla tudomást. Miután elment a páncélos, Róka gyorsan odasompolygott a teknőshoz majd kicserélte a versenyételt. Elkezdtek enni az állatok, ám páncélos barátunk, amint megszimatolta az ételt, akkorát tüsszentett, hogy Medve arcába repült az étel. Szegény páncélost azonnal kitiltották a versenyről, s megtanulta, hogy “Ki másnak vermet ás,maga esik bele.”

2016

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.