Kosdi Krisztina: A néma leány

Gratulálunk, bekerültél a mesekönyvbe!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis házikó a Kerek erdő közepén. Ebben a kunyhóban élt egy boszorkány a lányával, Annával. Ez a leány nagyon szeretett beszélni, éjjel nappal csak beszelt, beszélt és beszélt. Egyszer azonban a vén banyának elege lett belőle és elátkozta szegény párát. Ezután már nem járt annyit a szája, meg se tudott szólalni csak éjfél után egy kis időre tudott beszélni akkor is csak az állatokkal osztotta meg gondját, baját. Még egy titka volt, amiről senki se tudott. Gyönyörűen tudott énekelni és énekével meg tudott gyógyítani bármilyen sebet. Minden éjszaka kijárt az erdő közepén lévő tóhoz énekelni és beszélni az állatokhoz. Olyan szép hangja volt amilyet a világ nem hallott.
A leánynak így teltek a mindennapjai, aki szépen, lassan felcseperedett. Amikor eladó sorba került, egy fiú se kérte meg a kezét, hisz kinek kell olyan asszony, aki nem tud beszélni. Így egyre magányosabb lett, mivel már szeretett volna magának egy társat. Szerencséjére ekkoriban errefelé meneteltek a katonák. Az egyik katona megsérült, és lemaradt a többiektől. Eltévedt a sűrű Kerek erdőben és rátalált a kis házikóra. Bekopogott. A banya kinyitotta neki az ajtót és elszállásolta. Gondolta magában, hogy a lánya úgyse tudja elmondani, hogy ő boszorkány, mivel nem jött ki egy hang se a torkán. Teltek múltak a napok, de a katona csak nem lett jobban. Fájdalma miatt nem tudott aludni. Ezért minden éjjel felfigyelt arra, hogy Anna kiszökik. Az egyik este utána szökött, és de jó hogy utána ment, mert amint meghallotta a csodaszép hangot, begyógyult a sebe. De nem foglalkozott ő azzal, csak a gyönyörű dal és a lány járt a fejében. Ezután minden este őt hallgatta. De nagyon sajnálta, hogy néma. Mikor megint kint voltak pont éjfélt ütött az óra, amikor előjöttek az állatok, Anna köré gyűltek és ő megszólalt. Először a huszár nem tudta mi történik, de odament hozzá ő is és megkérdezte tőle hogy eddig miért nem szólalt meg. A lány elmesélt neki mindent. Mire befejezte a katona gondolkodás nélkül megkérte a kézét. Még aznap összeházasodtak és a szerelmes csók megtörte a gyerekkori átkot.
Amikor megtudta ezt a banya szörnyű haragra gerjedt és elhatározta, hogy bosszúból megöli a katonát. Egy bűbájjal sebet ejtett, rajta amibe majdnem belehalt, de Anna hangja meggyógyította őt.
A banya rájött, hogy az igaz szerelem ellen és lánya dala ellen semmilyen varázslat nem hat és ezért végzett magával.
Ezután a lány és a katona boldogan éltek abba a kis kunyhóban ahonnan máig is kijár a tóhoz énekelni. Ha nem hisztek nekem, járjatok utána.

2016

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.