Cine Zselyke Lívia: A kisfiú és a labda

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy kisfiú, akit úgy hívtak, Peti.
Peti nagyon szeretett labdázni, de leginkább focizni.
Egy nyári, napsütéses délutánon, barátaival kimentek a kertbe játszani. A futball volt persze a kedvenc játékuk. Kiválasztották a csapatkapitányokat, és a csapatok is kialakultak. Kezdődhetett a játék. A gyerekek nagyon örültek, hogy együtt játszhatnak. A csapatokban voltak olyan gyerekek is, akik már régebb óta fociztak.
Amint elkezdtek játszani, Roli egy kicsit erősebben megrúgta a labdát. Barátja, Gergő, nem tudta megállítani, és a labda kigurult az utcára. Peti utána szaladt, de nagyon óvatos volt, mert emlékezett arra, amit szülei mondtak: „Mielőtt kimész az útra, nézz körül!” Hosszas keresgélés után, Peti rátalált a labdára. Szaladt is vissza vele, hogy folytathassák a játékot. Az utca sarkán megpillantotta egy rég nem látott barátját, Samut. Nagyon megörült neki, és odakiáltott:
– Szia, Samu!
– Szia, Peti!
– Gyere játszani a kertbe!
– Rendben! Menjünk! – válaszolta Samu.
A két kisfiú együtt hátrament a kertbe. Peti bemutatta Samut a barátainak. Azok örömmel fogadták és bevették csapatukba.
Azonban nagyon gyorsan telt az idő, esteledni kezdett. A gyerekek megbeszélték, hogy hétvégén is jönnek focizni.
Elbúcsúztak egymástól és mindenki indult hazafelé. Peti és Samu együtt mentek a következő utcáig. Örültek, hogy ismét találkoztak és izgatottan várják a hétvégét.

2017 Maksa

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.