Fölös Amina Arianna: A szörnyesláda titka

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Fölös Amina Arianna rajza bekerül a mesekönyvbe

Nem is olyan régen, sőt csak pár napja történt egy nagyon érdekes dolog. Én ezt most megosztom veletek, hallgassátok csak!
Egy szép napsütéses reggelen felébredt az erdő legbátrabb lakója Nyusz Gusz, a nyuszi. Tengerparti házában hangosan szólt az ébresztő óra. „Hurrá, reggel van! Itt az idő, hogy megnézzem a napfelkeltét“ – rikkantotta örömében.
Azon nyomban kipattant az ágyból és máris futott kifelé. Az ajtóban azonban megtorpant. Egy nagy hajót vett észre, amely csupán pár perce hagyhatta el a kikötőt. Teljesen megfeletkezett a felkelő napról. Csodálattal nézte az óriási vízi járművet, melyhez hasonlót még soha nem látott. Ahogy ott álmélkodott, hirtelen megpillantott a fedélzeten egy ládát, abból pedig valamilyen varázslatos piros fény sugárzott kifelé. Ráadásul az egyik árbócon furcsa zászlót lengetett a szél. Lehetséges, hogy kalózok jártak a szigeten?
Nyusz Gusz hanyatt-homlok rohant az erdő polgármesteréhez. Beszámolt neki a látottakról. A polgármester azonnal riadóztatta az erdőlakókat. Összeült az erdei tanács is. Végül együttes erővel kieszeltek egy tervet.
Építettek egy hajót, majd vízre bocsájtották. Elindult a kalózvadászat. Sokáig utaztak, amíg a nyílt tengeren Nyusz Gusz egyszercsak megpillantotta az ismerős hajót. Távcsővel figyelték az útját, közben mind közelebb és közelebb merészkedtek hozzá. A kalózhajó kikötött egy homokos szigetnél, a kalózok pedig bementek a pálmaerdőbe. Az elszánt állatsereg, Nyusz Gusszal az élén a nyomukban volt.
A kalózok meg sem álltak a sziget közepéig, ahol aztán tüzet raktak. A kapitány hirtelen a titokzatos ládáról kezdett beszélni. Erre várt csak igazán a bátor nyuszi. Máris hegyezte két tapsifülét, hogy minél több mindent megtudjon. A kalózfőnök elmondta, hogy a ládában elátkozott kincs van, a piros fényt pedig démoni erők okozzák. Ha életben akarnak maradni, el kell rejteniük a szörnyesládát. Ezzel a történettel akarta elijeszteni az embereit a sok aranytól és ezüsttől, amit a titokzatos láda rejtett.
Persze Nyusz Gusz átlátott a szitán! Pontosan tudta, mit takar a rémisztő történet. Csapatával megvárta, amíg elalszanak a kalózok, így el tudták vinni a kincsesládát. Még az éjjel felpakolták a hajóra és hazafelé vették az irányt. Sikeresen visszaértek a tengerparti erdőbe. Az erdei tanács elé vitték a ládát, amiből még mindig áradt a piros fény. Amint kinyitották, a fény védőburokká változott, amely az egész szigetet körbefogta. A hős Nyusz Guszra rendkívül büszkék voltak az erdei állatok, a polgármester még kitüntetéssel is megjutalmazta a merész nyuszit.
Másnap reggel a mi rettenthetetlen tapsifülesünk odaállt az ablakhoz, nagyot szippantott a friss levegőből és kiszaladt megnézni a napfelkeltét. Soha többé nem kellett tartaniuk az idegenektől, a piros fény megvédte őket mindörökre.

2017 Farkasd (Szlovákia)

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.