Balló Szilvia: A kincsesláda

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Élt egy kis falucskában egy nagyon szegény család. Ebben a családban élt egy barátságos kislány. Ez a kislány nagyon szeretett korcsolyázni. Az volt az álma, hogy egyszer híres balettkorcsolyázó váljék belőle. Sajnos az ő balettkorcsolyája egy régi, kopott volt, még az édesanyja gyerekkori korcsolyája volt. De azért minden nap elment a korcsolyapályára korcsolyázni, ahhol látta hogy mindenkinek szép korcsolyája van.
Egyik este, amikor lefeküdni készült, azon ábrándozott, hogy milyen jó lenne, hogy ha egy Mesetündér hozna neki egy korcsolyát. Álomba szenderült, s mit ad Isten, megjelent egy csodálatosan szép Mesetündér, a kezében egy csillogó- villogó kincsesládával. Aranyból volt a kulcsa, amit a kislány párnája alá dugott. A ládát az ágy elé tette és csendben elillant.
Reggel, mikor felébredt a kislány hirtelen megijedt, hogy ez az egész csak egy szép álom. De akkor megpillantotta az ágy előtt a kincsesládát, felkelt, kivette a párnája alól a kulcsot, kinyitotta a ládát. Félve hajtotta fel a fedelét, s hát mit lát: egy új balettkorcsolyát, ami csak úgy csillogott- villogott!
Rögtön fel is húzta és örömében a pályára sietett. Sokat gyakorolt, hogy valóra tudja váltani az álmát.

2017 Madéfalva (Románia)

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.