Bombic Dalma: A titokzatos csere

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Egy szép téli reggelen felébredt a Bombic család. Négy kutyájukkal készültek a híres kutyaszánhúzó versenyre.
– Gyertek, menjünk reggelizni! – szólt apa a család apraja-nagyjának.
Mindenki igyekezett a reggeli teendők elvégzésével, mivel még a kutyáknak is vitamindús táplálékot kellett adniuk, hogy bírják az iramot és a hideg időjárást. A négytagú család, mindenki kezében egy-egy tállal vidáman indult ki a kertbe, hogy a kutyusokat megetesse.
Először azt hitték, káprázik a szemük. Kutyáik szőrén szálán eltűntek, helyükön pedig hatalmas rénszarvasok ácsorogtak. A családfő azon nyomban hívta a rendőröket, akik megígérték, hogy mindent megtesznek ebben rejtélyes kutyarablási ügyben.
Eközben tőlük nem messze, az Északi sarkon felébredt a Mikulás. Éppen ajándékozó körútjához készülődött. Elindulni azonban nem tudott, mert rénszarvasok helyett kutyák sorakoztak a szánja előtt.Ijedtében majdnem elájult. Miután kicsit összeszedte magát, manóihoz fordult segítségért, akik váltig állították, hogy ők bizony nem tudják, mi történhetett a Birodalomban. A Mikulás indult, hogy hívja a Miki-Rendőrséget, de abban a pillanatban megszólalt a legkisebb manócskája:
– Ne haragudj, drága Mikulás bácsi! Azt hiszem, ez mind az én hibám! Ki akartam próbálni a varázszsákod és ez lett belőle. Te elkésel, egy kedves család meg nem tud indulni a szánhúzó versenyen. Ugye vissza tudsz varázsolni minden állatot a helyére?
A Mikulás megsimogatta fehér szakállát, hümmögött kettőt-hármat és egyszeriben minden rendbe jött: a kutyák eltűntek, a rénszarvasok megkerültek. Egy pillanat alatt megoldódott a rejtélyes csere.
Minden ment tovább a régi kerékvágásban. Mikulás bácsi minden ajándékot kiszállított a kisgyerekek nagy örömére, a Bombic család kutyái pedig sikeresen teljesítették a szánhúzó verseny nehézségeit.

2017 Farkasd (Szlovákia)

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.