Csorba Veronka: Az elveszett nyuszi

Egyszer, réges-régen élt egy Liza nevű kislány, aki az anyukájával elment a közeli parkba játszani. Vittek magukkal innivalót, ennivalót és pokrócot. Liza anyukája még egy játékmackót, Liza pedig a nyusziját, akit Nyunyunak hívták. Együtt játszottak a nyuszival és a mackóval.
Melegen sütött a nap, ezért megéheztek, megszomjaztak, s leültek falatozni. Nagyon jól érezték magukat ezen a pikniken. Anya és Liza nagyot labdáztak a puha fűben. Hirtelen azonban el kezdett esni az eső. Gyorsan kellett összepakolniuk, ezért véletlenül Nyunyu és Mackó ott maradt a fűben. Anya és Liza pedig gyorsan hazamentek.
Az eső azonban hamar elállt. Szerencsére a parkon keresztül sétált a szomszédjuk, Anna és a vőlegénye. Megtalálták Nyunyut és Mackót. Nyunyu fülére rá volt hímezve, hogy Liza és Anna rögtön felismerte, hogy ez csak egy kislányé lehet: az ő szomszédjáé. El is vitték neki. Lizának otthon fel se tűnt, hogy elhagyta a nyusziját. Nagyon meglepődött akkor, amikor Anna visszaadta neki a megtalált játékokat.
Liza nagyon boldog volt, hogy megkerültek a szőrös állatkák. „Remélem, többet nem fognak elveszni” – mondta Liza anyukája.

2017 Sárospatak

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.