Ferenczy Flóra: A különös kör

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy falucska, ahol a helyiek elmondása szerint soha nem történt még semmi érdekes.
A faluban élt két kislány, Emese és Emília, mindketten tíz évesek voltak. Egy csendes őszi reggelen úgy döntöttek, elmennek sétálni a parkba és leviszik Emese kutyáját, Zsemlét is. Egyszer csak Zsemle nagy ugatásba kezdett. Oda futottak a lányok és észrevettek, egy kör alakú helyet, ahol ki volt égve a fű.
–Vajon mi lehet az? – kérdezi Emília
– Hát még soha sem láttam ilyet, de lehet, hogy az űrlények hozták létre – válaszolt Emese, akiről tudni lehetett, hogy imádta a földönkívüliekről szóló műsorokat. Egyszer látták ám, hogy Zsemle nagyon kapart valamit. Oda mentek hozzá és egy kapcsoló volt a füvön. Leültek a közeli padra és elkezdték találgatni mire is használhatják. Egy ősz hajú úrat vettek észre, aki mintha valamit kerestt volna a kör körül. A férfi elindult, a lányok utána eredtek. A park végén be ment egy különös házba, amikor oda értek kopogtattak a nagy ház ajtaján. Nyílt az ajtó és az idős bácsi lépett ki rajta.
– Miben segíthetek? – kérdezte felhúzott szemöldökkel.
– Szeretnénk megkérdezni tud-e valamit a parkban található nagy körről?
– Talán az ufók voltak? – kérdezték a lányok.
Az ősz hajú férfi elnevette magát:
– Lányok nektek milyen élénk a fantáziátok! Azt a kört én csináltam mikor a földre érkeztem – s kacsintott egyet középső szemével. – És elhagytam egy nagyon fontos dolgot – ekkor Emese elővette a kapcsolót, mire az öregúrnak felcsillant a szeme.
– Véletlenül nem ezt kereste? – kérdezte a lány.
– De igen, nagyon ügyesek vagytok, hogy megtaláltátok!
– Igazából Zsemle találta meg – szabadkozott Emese.
– Nemsokára megjavítom az űrhajómat, és ha van kedvetek, elmehetnénk megnézni az űrbe, hogy léteznek-e űrlények.
A lányok bólintottak. Haza felé egész úton a különös körről és az idős úrról beszélgettek, hogy vajon tényleg komolyan gondolta-e az utazást. Ha kíváncsiak vagytok az utazásra jövőre is tartsatok velem.

2017 Beled

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.