Fölker Gerda – Fölker Helga: Pitypang kutya

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Farkas Lili illusztrációja bekerül a mesekönyvbe

Egy szép tavaszi napon Emma kapott egy régóta várt fekete bundájú szőrpamacsot, akit Pitypangnak nevezett el. A kutya nyakába nyakörvet raktak, az állt rajta, hogy Emma tulajdonában van, és Pitypang a neve.
A kutyus érkezése boldoggá tette a kislányt, aki eddig magányos volt. Amint hazaértek a vásárból, ahol Pitypangot vették, a fekete szőrgombóc felderítő útra indult a házban. Lelkesen körbeszaglászott minden szobában, megismerkedett a bútorokkal, kaparta a konyhaszekrényt, ki-be rohangált a házból a kertbe. Már előre sejtette, hogy ezt a helyet nagyon fogja szeretni.
Emma szülei megengedték, hogy a kutya a kislány szobájában alhasson. Az este vidáman telt, gondosan megetette Pitypangot, majd ágyba bújt. A kutyája az ágytól nem messze lévő kosárban kapott helyet. Csendes, nyugodt éjszaka volt. Másnap a lány korán kelt, hogy még tudjon foglalkozni a szőrös állatkájával, hiszen iskolába kell mennie, így magára kellett hagynia Pitypangot. Tudta, hogy az apukája otthon marad, így a kiskutya majd élvezheti a társaságát és magányos sem lesz.
Mielőtt elindultak volna, Emma apja lelkére kötötte, hogy nagyon figyeljen a kutyára. Indulás előtt a bejárati ajtót nyitva hagyták, hogy Pitypang kifuthassa magát, de a kertkaput véletlenül nyitva felejtették. A szeles kis Pitypang keresett egy olyan pillanatot, amikor apa nem figyelt, és kifutott az utcára. Ismeretlen, furcsa szagok csapták meg az orrát. Emmáét is érezte köztük, ezért elindult a kislány után, követte a nyomokat, és leült az iskola bejárata elé. Nem tudta mikor jön ki Emma, de azt biztosra vette, hogy egyszer el kell hagynia az épületet. Pitypang várt és várt. Órák múlva egy lány jött ki az iskola kapuján, majd óvatosan közelített felé. Letérdelt, és megnézte a nyakörvét, majd boldogan felkiáltott. Sokáig simogatta, majd egy levelet rakott a szájába. Ránézett a kiskutyára, és elindult.
Az órái végeztével Emma is kilépett a szabadba, majd nekivágott a hazafelé vezető útnak. A lány azonnal a kisajtóhoz futott, és rémülten látta, hogy a kutyája eltűnt. Ijedten szaladt be az apukájához, aki semmiről sem tudott. Még aznap délután plakátokat nyomtattak Pitypang képével, és az elérhetőségükkel, el is indultak kirakni őket. Az első helye egy villanyoszlop lett. Mielőtt feltették volna, Emma még egyszer elolvasta: „Elveszett…” Ám ekkor valami puha dörgölőzött a lábához. Lassan lenézett, mert nem hitt benne, hogy Pitypang visszajön valaha. Megsimította a bundáját, ekkor már biztos volt benne, hogy a kutyája hazatért. Mikor jobban megnézte észrevette, hogy valamit tart a szájában, egy levél volt az. Kinyitotta és elkezdte olvasni:
„Kedves Emma! Szeretném, ha barátnők lennénk, mert tudom, hogy gyakran vagy egyedül. Akár holnap át is jöhetnél a kutyáddal együtt!” Anna
Másnap délután Emma és Pitypang átment Annához, és még sokáig ottmaradtak. Pitypang kutya többet nem szökött el, Emma, és Anna szoros barátságot kötöttek, Emma többé már nem volt magányos.

2017 Pécs

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.