Pócs Julcsa: Mirr-Murr és a varrógép

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Mirr-murr nevű macska. Egyszer összeszedelőzködött, és elment kirándulni az erdőbe. Amikor ott sétált, talált egy varrógépet, és meglátott egy rókát. Mirr-Murr megkérdezte tőle, hogy mi az. Ő meg azt felelte, maga sem tudja. Mirr-murr megkérdezett sok más állatot is, de mindegyik azt mondta, hogy „maga sem tudja”. Mirr-murr megpillantott rajta betűket. „Jé, ez az én monogrammom!” – kiáltott fel Mirr-murr. Mert Mirr-murr monogramja a T.M., mármint Tejfalvi Macskák. Mirr-murr hazavitte a varrógépet.

A varrógép olyan ügyesen varrt, mintha egy csoda varrógép lenne. Mirr-murr rögtön varrt egy ruhát a barbijának, majd divatbemutatót játszott vele. De elszakadt a ruha. Mirr-murr sírt. A varrógép megvarrta neki három másodperc alatt. Mirr-murr nagyon örült.

Azután varrt magának egy gyönyörű szép, lila báli ruhát. A bálban találkozott egy macskafiúval, és tíz nap múlva elmentek egy étterembe. Egy év múlva volt az esküvőjük. Aztán fél év múlva lett egy kiscicájuk, akit úgy hívtak, hogy Cirrmi-mirrmi. Évek múlva Cirrmi-mirrminek is ezzel a varrógéppel varrták az esküvői ruháját.

Az összes családtag örökölte a varrógépet és sokáig megmaradt.

2017 Budapest

 

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.