Darázs Alexandra – Fölös Amina Arianna: Szupernagyi

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiú. Nagyon szeretett olvasni. Imádta a mesebeli történetek csodálatos világát. Csak sajnos az osztálytársai nem hittek a mesékben.
Ő volt az egyetlen az osztályban, aki mesekönyveket olvasott, így képzelőereje is csak neki volt. Minden egyes olvasás órán szinte sugárzott a boldogságtól, míg a többiek rezzenéstelen arccal üldögéltek. Ő viszont elképzelte, hogy legyőzi a sárkányt, elnyeri a királylány kezét, varázslatos Sütiországban utazik, minden állat a barátja, és eféléket. Persze, hogy jó kedve volt! Senkinek sem mesélhette el ezeket a dolgokat, társai ugyanis gyerekesnek tartották emiatt. Nem is barátkoztak vele.
Nagyon sok idő eltelt, mire megelégelte az örökös csúfoló szavakat. Be akarta bizonyítani a többieknek, hogy a mesebeli lények léteznek. Otthon levette a könyves polcról legkedvesebb mesekönyvét, a Szupernagyit. Kikereste belőle a legizgalmasabb részeket, mindet szépen megjelölte. Azt találta ki, hogy mindet elolvassa a társainak, hogy ők is részesei lehessenek a mesék csodavilágának.
Másnap úgy indult mindenki napja, ahogy szokott. Senki sem sejtette, hogy nem szokványos nap lesz a mai. A fiú izgatottan várta az első tanítási óra végét, hogy tervét megvalósítsa. Egyszercsak megszólalt a csengő. A gyerekek épp tízóraizni készülődtek, amíg ő szépen nyugodtan kisétált a tábla elé kezében a Szupernagyi című könyvvel.
– Történt egyszer, hogy Szupernagyi … – kezdett bele az érdekesnél is érdekesebb történetekbe a fiú. Mire a végére ért olvasnivalójának, minden osztálytársának megelevenedett a szeme előtt az elmesélt Csodavilág. Látták Szupernagyit ejtőernyőzni, a magasban repülni, sőt még felhőkön korcsolyázni is.
Közben becsengettek a következő órára. A fiú leült a helyére és türelmesen várt. A nap végén odamentek hozzá a társai. Megköszönték, hogy megmutatta nekik ezt a bámulatos világot. Arra kérték, hogy olvasson még nekik. Újra részesei szerettek volna lenni ennek a hihetetlen élménynek. A fiú csak mosolygott, rendkívül boldog volt, hogy a terve bevált.
Onnantól kezdve rengeteg barátja lett. A többiek is meseolvasókká váltak, az iskolai szünetekben azóta is mesélik egymásnak az újabb és újabb kalandos történeteket.

2017 Vágfarkasd (Szlovákia)

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.