Garai Márk: Az ókori város

– James, ma délután 3–kor át tudsz jönni hozzám? Van egy nagyon jó ötletem. Vettem egy szigetet a Csendes óceánon, mivel sok pénzem van építhetnénk egy ókori várost.
– Igen persze mondta James Kittynek. – Majd James átment Kittyhez, és elkezdődött a nagy kupaktanács – Tehát mivel jól keresek, meg tudtam venni ezt a szigetet. Kellene bérelni jó sok munkást és az alapanyagról is gondoskodnunk kell.
– Hoztál pénzt?
– Igen, gondoltam szükség lesz rá. Ha te tudnál adni 8 paklit én még hozzá teszek 15-öt. Ebből vesszük majd az alapanyagokat. Majd minden nap hozzá teszünk egy–egy paklit. Jó?
– Persze, annyit bőven keresek egy nap.
– Ja, és rakj még hozzá 1 paklit, mert abból béreljük a munkagépeket. Én is hozzá teszek egyet. Már béreltem egy hajót, ami elvisz majd minket a szigetre. Menjünk oda a hajóhoz!
Beszálltak és a hajó nagy robajjal beindult, és csak szelte a nagyobbnál-nagyobb hullámokat! Eközben James és Kitty a hajó ebédlőjében ettek. Majd felmentek a fedélzetre.
– Nézd James mennyi delfin! – kiáltott fel Kitty.
Hamarosan beesteledett, a két barát bement a kabinjukba, és azon gondolkodtak, hogy milyen jó lesz a holnapi nap. Holnap reggelre már oda is értek. Kiszálltak a munkásokkal együtt a hajóból, és elkezdték vizsgálgatni a szigetet. Felkutatták az őshonos fákat, a ritka állatokat és a különleges barlangi rajzokat is. Majd odahordták a szigetre az alapanyagokat, a munkagépeket, és megkezdődött az építkezés. Ám egy kis része a munkásoknak, élén a két baráttal elkezdték kutatni a barlangokat, és elkezdték fejtegetni a barlangi rajzokat. Majd megvizsgálták a fák állagát, víztartamát. Felfedezték, hogy azért ilyen jó állagúak az itteni fák, mert a talajban nagyon sok tápanyag és víz van. Aztán befogtak pár állatot, és megvizsgálták mit esznek, milyenek a csontjaik, és mivel szaporodnak. Majd visszamentek az építkezés helyszínére. Ott megnézték milyen sós a tenger víz, és azt fedezték fel, hogy alig sós a víz, és nagyon egészséges. Majd elővették a szerszámokat, és ők is beszálltak az építkezésbe. A munkások addig kijelölték a vár méretét, és néhány ház méretét is. Egy része a munkásoknak elment bányászni követ, és odahordták a legnagyobb fához a szigeten. Eljött megnézni néhány nyaraló, hogy hogy halad a munka. A munkások a tenger partjára vittek egy asztalt, búvárkodtak egy kicsit kagylókat kerestek, hogy el tudják adni jó pénzért a nyaralóknak. Felfedezték, hogy itt a tenger tele van igazgyönggyel, amit találtak odahordták az asztalra, és folytatódhatott az építkezés. Egymás után pakolgatták a köveket a várra, közben egy másik munkáscsapat a házak alapján dolgozott, és hordta egymás hegyére-hátára a köveket. Majd a cserepeket helyezték a tetőszerkezetre, és már majdnem kész volt egy ház, amikor észrevették, hogy nem csináltak kéményt, így le kellett bontani a cserepek egy részét, de szerencsére ki tudták időben javítani. A munkások örvendeztek, hogy felépült az első ház, amibe hamarosan be is költözött egy házaspár. Ez után az összes munkás a várat kezdte építeni. Még az újságba is bekerült ez az építkezés, és hamar elterjedt a hír, hogy teli van a sziget minden féle régiséggel. A munkások is figyelmesek lettek erre, és egy részük elkezdte vizsgálni a leleteket, hogy el tudják adni. Hamar híressé vált a sziget, oly annyira, hogy még más emberek is küldtek ide munkásokat.
– Ugye milyen jól megy az üzlet James?
– Igen, már egy hónap alatt híres lett ez a kis élményben gazdag sziget.
Hamarosan annyi munkása lett a szigetnek, hogy még kialakítottak egy mezőt és egy legelőt az állatoknak. Elkezdték a vadászatot, és csináltak régi ruhákat meg régi eszközöket is. Hamarosan el is készült a vár. Egyre gyorsabban és gyorsabban épültek a szebbnél szebb kis falusi házak. Aztán elkezdték ásni az első kutat, ami hamar el is készült. Majd egy kis hotelt is építettek a vendégek számára. A népesség egyre növekedett, és így egyre több ház is épült. Majd végül egy 1000 fős kis ókori város készült el e kis szigeten, ami kevesebb mint 1 év alatt épült fel.
– Hát ez jó nagy város lett James – kiáltott fel Kitty.
– Akinek ennyi pénze van, az egy várost is építhet belőle!

2017 Székesfehérvár

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.