Kállai Boglárka: Létezik-e a Fogtündér?

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány. Éppen hat éves volt, amikor elkezdett mozogni az egyik foga.
Hiszen ez még nem lett volna baj, de ez a mozgós fog nagyon fájt. Zsófi tudta, hogy ennek az lesz a vége, hogy elviszi az anyukája a fogorvoshoz. Nagyon félt, hiába nyugtatta anyukája. A fogorvos kihúzta a fogát, és megdicsérte. Még egy matricát is kapott bátorságáért.
Hazaértek, és Zsófi boldogan szaladt be a házba, hogy megmutassa apukájának a kihúzott fogát. Miközben mutatta, véletlenül kiesett a kezéből, és elgurult. Egész este keresték, de nem találták sehol. Nem tudott elaludni, csak forgolódott. Arra gondolt, hogy így nem jön el a Fogtündér. Éjfél tájban vére elnyomta az álom.

Hajtó Annamária illusztrációja bekerül a mesekönyvbe

Álmában egy réten állt. Látott egy körtefát, odament, és leszakított egy gyümölcsöt. Amint eszegetett, hangot hallott. Ez a hang a nevén szólította. Annyira megijedt, hogy elesett. Mire feltápászkodott, ott állt előtte egy csodás tündér, aki előbújt a bokorból. A tündér megkérdezte tőle:
– Miért vagy ilyen szomorú?
– Mert elvesztettem a fogamat, és így nem találkozhatom a Fogtündérrel – felelte Zsófi.
– No, én segítek megkeresni, de csak akkor, ha megígéred, hogy mindennap megmosod a fogaidat, és rendszeresen elmégy anyukáddal a fogorvoshoz ellenőrzésre.
Zsófi megígérte. Még szerette volna tovább álmodni az álmát, hogy megkérdezze a nevét a tündérnek. Ám felébredt.
Anyukája megkérte, hogy vesse be az ágyát. Amikor megigazította a párnáját, egy kis dobozt talált. Kinyitotta, és megpillantotta benne az elveszett fogát! Zsófi nagyon boldog volt, odaszaladt az anyukájához, és megmutatta neki a kis dobozt.
Ezután mindig ebben tartotta kiesett fogacskáit. A fogmosást soha nem felejtette el, ahogy azt sem, hogy elmenjen a fogorvoshoz.
Ha hiszitek, ha nem, ez velem történt meg!

2017 Bicske

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.