Király Erika: Csirip bemutatkozik

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Király Erika illusztrációja

Csirip, a kanári Edith nénivel és Tibi bácsival éldegélt egy takaros kis vidéki házban. A bácsinak rengeteg madara volt: galambok, pintyek és más énekesmadarak a röpdében, fácánok, tyúkok és kacsák az udvaron. Mégis mind közül leginkább a különféle színekben pompázó kanárikat kedvelte. Csodás éneküket Edith néni is szívesen hallgatta.
Csirip már egészen kiskorától különleges volt. Ő volt a legkisebb, mégis a legelevenebb madárka a fészekben. Ő tanult meg elsőként önállóan enni a testvérei közül, tollakat is gyorsabban növesztett, később pedig a repülés elsajátításában is ő lett a befutó. Különös ügyessége és kedvessége abban is megmutatkozott, hogy minden egyes alkalommal, mikor kinyílt a kalitka ajtaja, kiröppent, körberepülte párszor a konyhát, majd leszállt Tibi bácsi vállán megpihenni.
Teltek, múltak a napok, Csirip és testvérei önállóak lettek. Ez pedig azt jelentette, hogy végre bekerülhettek a röpdébe a nagyok közé. Amíg a többi fiatal kanári élvezte, hogy szabadon szállhatott, addig Csirip csak szomorúan üldögélt a sarokban egész álló nap. Edith néninek ez időben feltűnt, és máris riasztotta férjurát.
Tibi bácsi rögvest orvosolta a problémát. Kitárta a röpde ajtaját, az aranysárga Csirip pedig egy szárnycsapással máris a vállán termett.

Királyné Haász Nóra illusztrációja bekerül a mesekönyvbe

Így hát a kismadár visszakerült a konyhai kalitkába. Pár nap alatt visszatért a régi jó kedve. Újra repkedhetett a konyhában. És ha ez még nem lenne elég, a ház lakóit csodás hangjával bűvölte el.

2017 Tallós (Szlovákia)

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.