Máté Rozina: A kerek asztal lovagjai

Nagy Jázmin illusztrációja 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy lovag, aki legbátrabb volt a többi között és mindig hőstettekről álmodott. A kerek asztal lovagjaival a király várát védték. A királynak volt egy lánya, aki messze földön híres volt szépségéről és a neve szépséges Jázmina.
Jázmina egyszer hintón utazott a kerek erdőn keresztül mesebeli keresztanyjához, de útonállók megtámadták. Az útonálló nem volt más, mint a várost fenyegető álruhába öltözött gonosz boszorkány, akitől még a lovagok is féltek. A bánatos király kihirdette az országában, hogy aki megmenti, egyetlen leányát a fogságból jutalmul elnyeri a királylány kezét és fele királyságát.
A bátor lovag elindult Jázmina megmentésére, meg is találta a boszorkány kunyhójában.
Kiszabadította, felpattantak a paripára és elindultak a királyi várba. Álmából magához térő banya utánuk repült seprűjén. A királylány amint észrevette, hogy követi őket eldobta a három gubacsot, amit a boszorkány házából ellopott. Ez a gubacs varázserővel bír, ami százfejű sárkánnyá változott. Ez a sárkány a banyát elfogta még mielőtt bármivé is változott volna, bezárta egy vasketrecbe a barlangjában. A ketrec kulcsát a tengerbe dobta.
A lovag és a királylány szerencsésen haza érkezett az apja palotájába, ahol az öreg királyt már majd elemésztett a bánat.
Örömében nem csak a fele királyságát, hanem az egész birodalmát a lovagnak ajándékozta.
Világraszóló lakodalmat csaptak, még ma is élnek, ha meg nem haltak.

2017 Újfehértó

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.