Szaszák Kata: Cuki az őserdőben

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Cuki egy szép tavaszi napon kiment a házából és nagyon-nagyon megijedt, mert ott állt egy párduc az ajtaja előtt.
Úgy hívták a párducot, hogy Peti és ő Cukit elrabolta.
Cukinak volt egy pótanyukája, Lilla. Már nagyon kereste, hogy hol van az ő kicsikéje.
Kétségbeesetten leült a hintaszékébe és nem tudta, hogy mit tegyen, ezért egy kicsit falatozott a tápjából.
Cukinak volt egy barátnője Gréti, ő egy nagy lapátfülű róka, szintén aggódott érte.
A párduc Cukit eladta egy majom kereskedőnek, Steve-nek és ő Cukit kivitte az Déli-sarkra. Ott találkozott egy egész nagy pingvin sereggel, az egyik pingvint úgy hívták, hogy Ella, ő volt az egyetlen, aki befogadta Cukit, a majdnem jéggé dermedt kis majmot a saját házába. És nagyon szépen éldegéltek ott kettesben.
Aztán oda jött a Déli-sarkra egy pingvin vadász, George és bekerítette az ártatlan kis állatokat egy óriási nagy hálóval. A pingvinek nem tudták, hogy mit csináljanak, ezért kétségbeesetten kapálództak, de sajnos Cukit is behálózta a pingvinvadász.
A kismajom, Cuki nem tudott ijedtében, mit csinálni, fel-le futkározott a hálóban, leste, hátha ki tudna menekülni. Egyszer csak a hálóhoz jött egy állatmentő, és ez az ember Cukit elszállította az őserdőbe, nem tudta a pontos lakhelyét, így az erdő szélén elengedte.
Cuki nagyon-nagyon sokat sírt, hogy már soha többé nem láthatja a családját. Egyszer csak a kismajom ismerős hangokat hallott, nagyon megörült, amikor meglátta Riót és ez a madárka átvezette az erdőn Cukit, aki az indákon végigugrándozva végül hazaért.
A családja nagyon-nagyon boldog volt. Hirtelen nem tudták, hogy mit csináljanak, annyira örültek. Kitalálta Lilla, hogy bontsák fel a banántortát.
Egy órával később fel is bontották a tortát, nagyon ízlett nekik.

Nagy örömükben egy partit rendeztek, meghívták Grétit és Ellát. A buli közben oda jött Peti a párduc és bocsánatot kért mindenkitől, amiért elrabolta a kismajmot, azt ígérte, hogy soha többet nem fog elrabolni semmilyen állatot, hanem beáll ő is inkább állatvédőnek.
Sokáig tartott jó hangulatban a buli és azóta is lelkes állatvédő mindenki.

2017 Domaszék

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.