Nagy Balázs: Kalandos kirándulás

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Nagy Balázs illusztrációja bekerül a mesekönyvbe

A szobám ablakán, ha kinézek, gyönyörű hegyeket látok, amik régóta hívogatóan tekintenek rám a távolból. Egy szép tavaszi napon a kívánságom végre teljesült, a családunk a hegyekbe indult kirándulni. Ezen a délutánon valami olyan dolog történt velünk, amit sosem hittem volna! Sétáltunk a fák között egy halkan csordogáló patak mentén és gyönyörködtünk a természet csodáiban. Hirtelen egy különös állat vonzotta magára a tekintetünket a patak partján. Fehér volt, négy lábon járt és a fejéből mindkét oldalon három csáp lógott ki. Ráismertem, hiszen a barátomnál már láttam hozzá hasonlót egy akváriumban.
– Nézd, egy axolotl! – böktem meg a testvéremet halkan, nehogy megijesszem a furcsa lényt. – Kétéltű, a fején lévő csápokkal lélegzik a víz alatt – magyaráztam a többieknek. Lassan követtük. Egy barlanghoz vezetett bennünket. Bement és mi mentünk utána. A barlang belseje sejtelmes volt, de mégis csodaszép. A közepén egy nagy tó hullámzott. Itt élt az axolotl. A vízből még hat efféle állat mászott ki. Megijedtünk, az izgatottságtól már remegett a lábunk, de ahogy felénk közeledtek ezek az érzések gyengülni kezdtek és mintha hirtelen mindenkire álmosság tört volna. Nagyon fáradtak lettünk, és szinte akaratunkon kívül megkérdeztük a kétéltűeket, lepihenhetünk-e a barlangjukban. A válaszuk igen volt. Lefeküdtünk és nyomban el is aludtunk. Reggel arra ébredtünk, hogy mind a négyen feketék lettünk és csápok nőttek a fejünkre. Meglepődtünk, de félelem helyett inkább kíváncsiságot éreztünk. Vajon mi fog történni ezután? Bementünk a tóba, és leúsztunk a mélyére. A látvány, ami a szemünk elé tárult leírhatatlan. Mesébe illő vízi világba csöppentünk. Egy óriási, fényesen csillogó zöld királyi palota állt előttünk, mellette rengeteg piros házikó. Az itt élők körbevettek bennünket, és láthatóan nagyon boldogok voltak az érkezésünktől. Hamarosan azt is megtudtuk, hogy miért történt mindez. Egy, a többieknél nagyobb és színesebb axolotl úszott felénk. Ő volt a királyuk. Barátságosan üdvözölt minket, és mielőtt bármit kérdezhettünk volna, máris megtudtuk az átváltozásunk okát.
– Ez a világ második leglakottabb helye az axolotl-ok világában. Még két fő kellene ahhoz, hogy elsők legyünk – mondta. Azzal, hogy bejöttetek a barlangunkba és megpihentetek nálunk, lehetőséget adtatok nekünk arra, hogy évek óta dédelgetett álmunk valóra váljon, és elnyerjük a legnépesebb címet. Ezért álmotokban a varázslónk átváltoztatott benneteket. Ugye, nem haragszotok ránk ezért?
Mielőtt bármit válaszolhattunk volna, a barlang bejáratánál megjelent három hozzájuk hasonló lény. Elvesztették a családjukat, és új lakóhelyet kerestek maguknak. Az uralkodó kedvesen befogadta őket.
– Akkor mi visszaváltozhatnánk emberekké? – kérdeztük egyszerre. A kívánságunk nyomban teljesült. Új barátaink a barlang bejáratáig kísértek bennünket, majd búcsút vettünk egymástól. A családunkat azonban annyira magával ragadta ez az élmény, hogy gyakran visszajártunk a barlangi tóhoz, testvéremmel pedig elhatároztuk, hogy ha felnövünk, az erdőbe költözünk és a barlang közelében építünk házat magunknak.

2017 Göd

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.