Ominger Kata: Rebi titkos unikornisa

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Ominger Kata grafikája

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy titkos, gyönyörű hely. Ezt a titkos helyet Varázs-országnak hívták.
Ezen a helyen tündérek éltek, de nem csak tündérek, hanem unikornisok és különleges állatok is. A tündérek kastélyát őrök védték. Azonban volt a tündéreknek egy gonosz ellenségük, Yuba. Ő az unikornisokra vadászott, hogy ne haljon meg soha. Az unikornisok sörényét levágta, elégette mágikus tüzében, amit csak ő tudott csiholni.
Ezen a szigeten élt egy tündérlány, akit Rebinek hívtak. Rebi nagyon félénk tündér volt, nem mert senkivel barátkozni. Nem akarta bárki megtudja titkát, hogy nem tud repülni. Nagyon szeretett volna egy varázslatos állatot.
Egyszer a tündér úgy döntött, hogy elmegy a kastélyhoz és barátokat szerez. Útja közben hangos nyihogás hallatszott. Úgy gondolta megnézi mi az. Yuba katonái voltak, akik épp vágták le egy csikó unikornisnak a sörényét. Rebi várta míg elmennek a katonák és a segítségére sietett a kiscsikónak, de közben kigondolta, hogy megtartja magának. Így is történt. Amikor a kiscsikó erőre kapott sokat játszottak, nagyon boldogok voltak együtt. Később Rebi elnevezte Szivárványnak.
Közben a tündérek és az unikornisok nagy bajba kerültek. Yuba és katonái körbevették őket. Nagyon sokan voltak. Rebi nagyon megsajnálta őket. Szivárvány rávette, hogy segítsenek nekik.
A tündérlány időközben felfedezte, hogy repülni ugyan nem tudott, de ért az unikornisok nyelvén. Szivárvány is különlegessé vált, a varázslovak közül egyedül neki nőtt szárnya, és varázserejével meg tudott fagyasztani bármit.

Takaki Shannon illusztrációja bekerül a mesekönyvbe

Így hát elindultak a tündérek segítségére. A tündérek nagyon örültek a segítségnek, de azt sem tudták kik ők. Rebi és Szivárvány megnyerte a csatát, szerencse annak, hogy Szivárvány tudott repülni.
A tündérek királya és királynője nagyon megköszönték a segítséget, Rebinek nagyon sok barátja lett. Egész Varázs-országban nagy boldogság volt, Rebi és Szivárvány örökké elválaszthatatlan barátok maradtak.

2017 Beled

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.