Piskóti Hanna: Mese a szeretetről

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy hercegnő. Ennek a hercegnőnek volt egy cicája, akit Millinek hívtak. Nagyon szerette a cicáját, babusgatta, játszott vele.
Egyszer Milli cicának született három fiú cicája. Mindegyik szépen növekedett, de az egyik kisebb lett, mint a testvérei. Megsajnálta az anyukája, és elvitte a cica doktor bácsihoz, hogy kitalálják miért maradt kicsi.
A doktor bácsi azt mondta: – Igen, ezt bizony meg kell műteni.
Milli cica kérte, találjanak már ki valamit, hogy ne műtsék meg, mert még olyan kicsi az ő kis babája.
A doktor bácsi elküldte a kórházba, ott majd adnak neki gyógyszert, és ”szurit”. A testvérei minden nap meglátogatták, és vittek neki játékot meg ennivalót, amit cica mama főzött. Vittek neki plüss állatot, hogy felvidítsák, és ne féljen a szuritól.
Mikor kijött a kis cica a kórházból, az anyukája vett egy cicahordozót, és abban vitte mindenhová magával, hogy ne legyen otthon egyedül.
A testvére meglepetést akart szerezni a kistestvérének, és elment a boltba vett neki egy színező könyvet. Tudta, hogy szeret szép színes képeket készíteni, és hogy tanuljon meg írni. Mert ha egyszer lesz barátja, tudjon neki levelet írni.
A kis cica nagyon boldog volt, mert egyszer a játszótéren találkozott egy kedves cicával, aki igaz, hogy nagyobb volt, mint ő, de a barátja akart lenni. A barátját is megtanította írni, hogy amikor nem tudnak találkozni, akkor levelet írjanak egymásnak. Ettől kezdve a legjobb barátok lettek, és soha nem hagyták el egymást.
Ahogy telt az idő, ő is felnőtt, csak egy picit lett kisebb, mint a testvérei.
Boldogan éltek, míg meg nem haltak.

2017 Újfehértó

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.