Komon Klaudia – Szentirmai Virág: Az óriás és a királylány

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Nikl Zsófia rajza

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy óriás, akit úgy hívtak, hogy Samu. Meg akart házasodni, de Kincsországban, ahol élt nem talált magához illő feleséget.
Elindult a nagy világba, hogy találjon megfelelő asszonyt. Ment mendegélt, Sohaországba ért. Ott meglátott egy palotát és bement. Megkérdezte a királyt, hogy van-e házasulandó leánya.
– Van egy lányom – mondta a király – de ahhoz, hogy elnyerd a kezét ki kell állnod három próbát. Először is nyerned kell Sohaország erősségi versenyében. Második próbaként szebben kell mesét olvasnod, mint az udvari főolvasónk. Harmadszor pedig ki kell találnod a lányom nevét. Annyit segítek, hogy R-rel kezdődik és A-val végződik.
“Hmmmm, de érdekes feladatok” – gondolta Samu. – Jól van Király Uram, én bizony kiállom a három próbát.
A király hívatta a leányát. Mikor a királykisasszony a trónterembe lépett, az óriás nagyon elcsodálkozott, s így szólt:
– Király Uram! Ha a lányod ilyen kicsi, akkor én bizony nem veszem feleségül. Inkább elmegyek az óriások földjére, Kivételországba, s ott keresek magamnak feleséget.
El is ment Samu az Üveghegyen túlra, Kivételországba. Ott megismerte Pannát, az óriáskirály kedves óriáslányát, akivel első látásra egymásba szerettek. Csaptak is hét határra szóló lakodalmat. Én is ott voltam, az asztaluknál ettem, ittam, s óriásokkal táncoltam.

2017 Mány

 

 

 

 

 

Komon Klaudia rajza

Vladár Hanna rajza bekerül a mesekönyvbe

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.