Sikó-Tankó Amanda: A ló, aki át akarta írni a történelmet

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy ló, aki egy szamárral legelészett együtt minden nap és közben beszélgettek. A szamár elmesélte neki, hogy a kereszt jele azért van a hátán minden szamárnak, mert egy szamár hordozta Szűzmáriát és a kis Jézust a hátán, amikor Egyiptomba menekültek.
A ló nagyon irigy volt ezért a szamárra. Éjjel-nappal csak arra tudott gondolni, hogy miért nem egy büszke paripa volt, az a kiválasztott állat, s miért pont egy kicsi szamár. Elhatározta,hogy ő átírja a történelmet. Belesett az iskola ablakán, megfigyelte, hogy írnak a gyermekek és elindult, hogy valóra váltsa tervét.
Felvett a szemétdombról egy lúdtollat és beszaladt a falu könyvtárába, nézegette a könyveket, de nem tudott olvasni. Ám amikor egy vaskos, régi könyvben meglátta a szamár képét, rögtön megragadta a könyvet és kiszaladt vele a falu szélére, hogy átírja.
Nem tudta, hogy lásson neki. Próbálta állva, de mivel nem sikerült, gondolta, leül mint ahogy a gyermekek ülnek a padokban. De mindhiába. Se állva, se ülve nem tudott írni.
Arra járt egy csapat gyermek, és amikor meglátták a ló kínlódását, hangosan nevetni kezdtek, mert még nem láttak lovat írni és olvasni. A ló mérgében és szégyenében úgy elszaladt, hogy azóta senki sem látta, de a történelmet azóta sem írta át senki, úgy ismerik meg az emberek, ahogy történtek az események 2000 évvel ezelőtt.

2017  Gyimesfelsőlok (Románia)

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.