Röthler Orsolya: Vidor története

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy törpe, akit Vidornak hívtak. Vidort mindenki a Hófehérke mese alapján ismeri, de azt senki sem tudja, hogy hogyan került a többi törpe közé az erdőbe. Vidor Kelebeng falujában élt szüleivel és 10 testvérével. A törpeiskolába járt, és délutánonként besegített szüleinek a munkába. A szülők a Törpe pékséget vezették, ahol Vidor nagyon szeretett dolgozni. Egyszer, mikor 10 éves volt, arra gondolt, hogy elmegy világot látni. Elbúcsúzott testvéreitől, szüleitől, és útnak indult. Ment, mendegélt, mígnem elérkezett egy városhoz. Bement a városba, és találkozott egy törpével, akit Szundinak hívtak. Nagyon jó barátok lettek. Szundi elmesélte új barátjának, hogy ő is kalandozni indult el otthonról. Úgy határoztak, hogy együtt mennek tovább. Másnap el is indultak. Mentek-mendegéltek, völgyről dombra, dombról völgybe, míg végül elérkeztek egy nagy, mély barlanghoz, ahol a gonosz törpefaló élt. Szundi és Vidor nem tudták, hogy ki él ott, ezért bementek. Ahogy beléptek a törpefaló rájuk ordított barlangja mélyéből.
– Mit kerestek itt? Hát nem tudjátok, hogy én vagyok a világ legfélelmetesebb szörnye, és aki erre jár, azt felfalom? Mindenki tudja, hogy aki ide betér, az nem juthat ki élve.
– Ne haragudj, kedves óriás, hogy megzavartunk, de fogalmunk sem volt arról, hogy te itt élsz. Ha tudtuk volna, természetesen nem jöttünk volna be. Kérlek ne haragudj ezért ránk, máris távozunk – válaszolta Vidor.
– Tőlem nem lehet csak úgy bocsánatot kérni. Bejöttetek ide, ezért ma ti lesztek a vacsorám – szólt az óriás.
– Kedves Óriás! Bármely kívánságodat teljesítjük, de kérlek, ne egyél meg minket, mert mi kalandorok vagyunk. Egyébként nem is vagyunk ízletesek – mondta Szundi.
– Hát, jó. Ha teljesítitek a kérésemet, elmehettek. Valamikor régen én egy csodálatosan szép királyfi voltam, Károlynak hívtak. Nem teljesítettem egy gonosz boszorkány kérését, ezért megátkozott, hogy mozdulatlan maradjak, míg valaki fel nem oldja ezt az átkot. Ha segítetek nekem visszaváltozni, akkor szabadok vagytok – válaszolta az óriás.
– Természetesen segítünk, de tudnunk kéne, hogyan változtassunk téged vissza. – mondta Vidor.
Az óriás elmondta, hogy gyógynövényekre és giling-galang porra van szükség az ellenszerhez. A törpék azonnal el is indultak. Pár óra múlva visszatértek sok-sok gyógynövénnyel, giling-galang porral, és kikeverték a megfelelő főzetet. Az óriás megitta, és rögtön visszaváltozott.
– Köszönöm, barátaim! – mondta Károly, és megölelte őket.
Vidor és Szundi ezután folytatták útjukat, és találkoztak még öt törpével. Újdonsült barátaikkal építettek egy házat az erdőben, és sok vidámsággal és mókával élték tovább az életüket. Ez hát Vidor igaz története. Ha nem hiszed, járj utána!

2017 Budapest

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.