Bozóki Emma: Csillagmesék

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Egyszer történt, hogy az éjszakai égboltot néztem. A Hold és a csillagok tisztán rajzolódtak ki, s csak a tücskök ciripeltek. Bágyadtan feküdtem a fűben, miközben nagyokat ásítottam. Majd egyszer csak, mintha megmozdult volna valami a csillagok között. Megdörzsöltem a szemem, hátha csak egy madár repült el felettem. Legnagyobb meglepődésemre, a csillagok mintha életre keltek volna, egy kicsi, meg egy nagy medvét formáztak magukból. Kihívtam anyát a lakásból, hogy ő is látja-e vagy csak hallucinálok. Ekkor ő csak elmosolyodott, leült mellém, és elkezdett mesélni.

Emma rajza bekerül a mesekönyvbe

Egyszer volt, hol nem volt, volt az éjszakai égbolton egy erdő. Úgy hívták, hogy Csillagfenyves. Itt élt a Kis- és a Nagymedve. Az egész napot átaludták, de amikor megjött az éj, mindig kimentek sétálni egyet. Aznap is úgy történt, ahogyan ma. Alkonyat után pár órával kijöttek a barlangjukból, kinyújtóztak, majd nekivágtak az erdőnek. Először mindig labdáztak egyet a Merkúrral, ez volt a kismedve kedvenc elfoglaltsága. Aztán egy kicsit leültek a Vénusz mellé melegedni. A harmadik bolygó a föld volt. Emellett csak leültek és figyeltek. Elmélyültek az emberek nézésében. Aztán mikor továbbmentek, belebotlottak a Marsba, majd megálltak a Jupiternél és átugráltak mind a 63 holdján. Csúszdáztak egyet a Szaturnusz gyűrűjén, aztán hullahoppoztak az Uránuszéval. Az utolsó bolygó, amit meglátogattak, az a Neptunusz volt. Innen már nem mehettek tovább, hiszen a Tejútrendszernek megvannak a maga határai. Visszafelé menet ittak a Vízöntő vizéből, eljátszottak az Oroszlánnal, megcsodálták a Pegazust, meghátráltak a Skorpiótól és a Ráktól, majd versenyt futottak a Kossal. Az Ikrek és a Bika is kedvesen fogadta őket. Mire hazaértek, mindketten kimerültek. Közeledett a hajnal. Bevonultak a barlangjukba, majd mély álomba zuhantak. Itt a vége fuss el véle.
Aki tudja, az mesélje! – fejeztem be a mondatot. Ezután bementünk a házba és lefeküdtünk aludni. Ez volt életem egyik legszebb esti meséje.

2017 Szeged

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.