Kiss Antal: A kis vízcsepp

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Kiss Gabriella illusztrációja bekerül a mesekönyvbe

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy gyönyörű fürdőszoba. A zuhanykabinban élt egy kis vízcsepp, aki Zuhany Rózsa biztonságos kis zugában élte mindennapjait. A kis vízcsepp nagyon fiatal, nyughatatlan természetű volt, tele kalandvággyal.
Egy este amikor a gazdaasszony rosszul zárta el a zuhanyzó csapját és az csepegni kezdett a kis vízcsepp gondolt egy merészet és a lehulló vízcseppekhez csatlakozott. Miközben esett lefelé félelemmel teli izgalom járta át pici testét. Zuhany Rózsa mire észrevette mi történt már csak annyi ideje maradt, hogy utána kiáltson.
– Vigyázz magadra, visszavárunk!
A kis vízcsepp válaszolni már nem tudott, eltűnt a lefolyóban. Rövid utazás után a keskeny cső egy nagy csőbe torkolt.
– Te jó szagú lámpaernyő, hová kerültem! – kiáltotta a kis vízcsepp.
– Rettentően rossz szag volt és érezte, hogy egyre koszosabb lesz. Egyszer csak hatalmas forgó lapátokat pillantott meg maga előtt, melyek nagyon szűk réseken préselték át őt és társait. Mint később megtudta ez a víztisztító telep szűrőberendezése volt.
Immár tisztán folytatta útját egy újabb hatalmas csőben, melynek végén nagy csobbanással egy óriási vízbe esett. Nagyon megijedt a kis vízcsepp, itt ismeretlen volt számára minden. Ekkor egy mély megnyugtató hangot halott.

Kiss Antal rajza

– Ne félj tőlem kicsi vízcsepp, én a folyó vagyok. Nagyon sok élőlény lakik itt, halak, rákok és vízi növények. Ami rajtam úszik az pedig egy hajó.
A kis vízcsepp ámulva hallgatta a folyó történeteit. Élvezte a lenyugvó nap melegét, és a lágy esti szellő simogatását. Egyszer csak furcsa érzése támadt. Elkezdtek nagyon hiányozni a barátai, amit el is mondott a folyónak.
– Ez természetes– mondta a folyó – mert mindenhol jó, de legjobb otthon. Tudom melyik csővezetéken juthatsz haza, addig is pihenj egy kicsit.
A kis vízcsepp elaludt és különösen csodálatos álma volt. Látta a folyó sekély vizében játszadozó és parton homokvárat építő gyerekeket. Hallotta önfeledt kacagásukat.
Amikor megérkeztek a csőhöz, a folyó gyengéden felébresztette a kis vízcseppet.
– Indulnod kell! Ha bármikor meg akarsz bennünket látogatni mindig szeretettel várunk!
– Mindent köszönök! – kiabálta a kis vízcsepp és eltűnt a csőben. Nagyon sötét volt benne és hosszú volt az út, de érezte, hogy jó az irány és hazafelé tart.
Egyszer csak – hopp – világosság támadt és meglátta maga előtt az ismerős fürdőszobát. Zuhany Rózsa és barátai nagy–nagy örömmel köszöntötték. A kis vízcsepp azon nyomban elkezdte mesélni különös kalandjait, melyet a többiek tátott kupakkal hallgattak.
Este ha már csönd van és a fürdőszoba ajtaján keresztül hallod egy leeső vízcsepp hangját, akkor gondolj arra, hogy talán a te kis vízcsepped indul különös kalandjára.
– Jó utat kicsi vízcsepp! A viszontlátásra!

2017 Létavértes

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.