Asztalos Fanny Izabella: Az erdő királyt választ

Valahol északra, talán északról bizony délebbre, déltől pedig északabbra, tán keletre, de nyugatra, hanem mégis égtájtalan világ végen, volt egyszer egy erdő. Ebben az erdőben nagyon sok állat lakott, és úgy gondolták az erdőnek szüksége van egy erős, bátor királyra, aki megvédi és tanáccsal látja el őket. Mivel nagyon sok bátor hőstettet hallottak az oroszlánról, úgy döntöttek legyen ő a király. Ezt mindenki elfogatta kivéve a medvét, mert tudta, hogy milyen dicsekvő az oroszlán, és úgy gondolta, hogy ő sokkal jobb király lenne. Szerinte benne is lakozik annyi bátorság és erő, mint az oroszlánban. Megkérte az erdő bíráit, Farkas Tamást, Bagoly Bercit valamint Hód Dénest, hogy tegyenek igazságot. Döntésük az volt, hogy a két királyi jelöltet próba elé állítják. A próba így szólt:
– Az lesz a király, aki szárazföldön, sziklán és folyóban is bizonyítani tudja bátorságát és erejét! El kell lopni a szirti sas egy tollát, a vadméhektől mézet kell csenni és a folyóból egy óriási halat kell kifogni.
Mindketten elindultak a próba megtételére. Az oroszlán sokkal gyorsabb volt, mint a medve és könnyedén lehozta a sas tollat, mire a medve egy kicsit elkeseredett. A vadméhek egy óriási bükkfában laktak, ahová az oroszlán nem tudott felmászni. Ellenben a medve sikeresen vitt mézet, így a második próba neki sikerült.
A folyóban szintén neki sikerült halat fogni, így az oroszlán veszített.
Ettől a naptól fogva a medve volt a király és ezt mindenki tudta. Az oroszlán ma is dicsekszik, hogy ő volt az erdő királya. Ha nem így lett volna, az én mesém is tovább tartott volna.

2017 Nyárgádfalva (Románia)

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.