Kertész Daniella: Oktonusz a titokzatos bolygó

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Halottatok már arról a bizonyos Oktonusz nevű bolygóról? Szerintem nem, de én igen, és el is fogom mesélni! A bolygó onnan kapta a nevét, hogy a hét nyolc napból áll.
A bolygó kocka alakú, piros és lila bolygó gyűrű van körülötte.12 ország van rajta. Persze nem emberek lakják, hanem kis barna szőrgombolyagok, akiknek egy szemük van, valamint egy tapadókorongos lábuk és úgy hívják őket, hogy oktonuszok.

Kertész Daniella illusztrációja bekerül a mesekönyvbe

Lehet, hogy így először kicsit rémisztően hangzik, de igazából nagyon kedvesek, barátságosak és aranyosak. A tapadó lábuknak köszönhetően a bolygójukon oldalt, de akár fejjel lefelé is lóghatnak. Ember nagyságú lények. 2.000.000-an laknak ott.
Persze nem minden van úgy, mint nálunk! Rengeteg, de rengeteg más és más szokás van náluk. Este kelnek, és minden nap mossák a ruhájukat és a hajukat. Ez azért van, mert úgy gondolják, hogy ha ezt csinálják, akkor kimossák a rosszat a ruhájukból és a hajukból. Ha valakinek hosszú a haja és levágatja, akkor bele kell rakni egy üveg dobozba és az szerencsét hoz. Olyan, mint nálunk a négylevelű lóhere.
Úgy alszanak, hogy a ragacsos lábukkal fejjel lefelé csüngenek a földjük tetején. Amikor valakinek szülinapja van, akkor nem ő kap ajándékot, hanem neki kell adni. Amikor vendég jön hozzájuk, akkor hoznia kell magával egy bal kézre való kesztyűt. Minden évben rendeznek egy olyan versenyt, amiben azt számolják össze, hogy kihez mennyi vendég jött. Az ágyneműbe nem tollat töltenek, hanem száraz falevelet.
Náluk már sokkal fejlettebb minden tudomány. Például: időutazó gép, lebegő járművek vagy vízzel megtöltött asztal. Van olyan étel, ami 5-10 centiméteres, és ha berakják a sütőbe, akkor akár 1-6 méteresre is megnőhet! De nem minden étel ilyen, csak a gyors ételek! A bolygójukon vannak lebegő tárgyak. Van lebegő asztal, fotel, szék, de még lebegő ház is! Mi viszi le vagy fel a házhoz? Hát a lebegő lift! De a képkeretek sem olyanok, mint nálunk. Zenélő, mozgó, és lebegő, keretet is lehet kapni! A tudósaik kifejlesztettek egy olyan szérumot, hogy a virágokra rá kell fújni és akkor életre kelnek.
Szinte hihetetlen, de van ilyen a könyveknél is! Befújod őket és életre kelnek és maguktól lapoznak. Náluk már feltalálták a padló tv-t is. A padló-tv képernyője azért nem törik be, mert 1méter vastagságú. Tapsra működő kinyíló tető, madár alakú ház.
Náluk minden valóra válhat! Ez azért lehetséges mert ott születéskor mindenki kap egy kívánó dobozt, amitől bármit (bárkit) lehet kérni.
Ott sokkal szebb minden, mert ők soha nem szennyezik és nem is szennyezték a környezetet. Minden patakban minden folyóban és tengerben, de még az óceánokban is színtiszta a víz! Az ő bolygójukon csak tavasz van. Minden nyolcon esik az eső. De miért is nyolcon? Ahogy a beszámolóm elején már említettem, azért mert ott nem hetek vannak, hanem nyolcak. Náluk nem hét napig tart egy hét, hanem nyolc napig.
Ha lenne egy űrhajóm, akkor titeket is elvittelek volna!

2017 Mezőkövesd

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.