Kiss-Meirosu Lúcia: A varázsfilc

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Kiss-Meirosu Lúcia rajza

Rettenetes a suli és minden ami hozzá tartozik , még a ceruza , a toll , a füzet vagy akár a filctoll is .
Miért nem találnak ki olyan iskolai eszközöket, amelyek szórakoztatóbbak?
Például olyan ceruzát, aminek a végén egy nyalóka van. Vagy olyan tollat, ami minden nyelvtani szabályt tud, és dolgozatnál hibátlanul ír. És milyen jó lenne,ha olyan füzetem lenne, aminek a borítója alól elő lehetne húzni kis cetliket, amelyekre akár rajzolni vagy írni lehet.
Sajnos ilyen MÉG nincs.
És azért MÉG, mert egy hete, amikor az iskolából jöttem hazafelé egy árus azt kiabálta:
– Varázsfilcet ! Varázsfilcet!
Megálltam, és észrevettem egy gyönyörű szivárvány színű filctollat a kezében. Nagyon megtetszett, ezért megvettem. Azután folytattam az utamat.
Amikor hazaértem, és a házi feladatokat készítettem, előkerült a rajz is. Eszembe jutott a filc, elővettem, hogy színezzek vele. Elkezdtem használni. Észrevettem, hogy ha véletlenül kimentem a vonalon, a varázsfilc színe megváltozott. De nem nagyon foglalkoztam vele.
A következő szokatlan eset az volt, amikor az iskolában minden gyerek kapott egy cukorkát, de Andris elvette az enyémet. Elővettem a varázsfilcet és akkor láttam csak, hogy a másik végén is van egy kupak. Leszedtem, és mit látok? Két cukorka hullott ki onnan. Nagyon megörültem. Másnap az történt, hogy szokásom szerint rajzolni akartam, de nem volt papírom. Ismét elővettem a filcet, hát akkor vettem észre, hogy az oldalán van egy kis kinyitható rész. Kinyitottam, és lássatok csodát, egy papírt tudtam kihúzni onnan.
A következő órán tollbamondást diktáltak. Nem vagyok jó nyelvtanból. Igazán féltem, mert pont a „j” és „ly” -ből írtunk dolgozatot. Amikor nem tudtam, hogyan írják a diktált szavakat, csak a varázsfilcemre hagyatkoztam. Két nap múlva, amikor kiosztották, nagyon meglepődtem, mert kivételesen hibátlan lett.
Egyszer, amikor mentem hazafelé a suliból, a filc a kezemben volt. Nézegettem és visszaemlékeztem azokra a csodálatos pillanatokra, amelyeket ezzel a tárggyal töltöttem, de éppen akkor velem szembe futott egy fiú és ellökött. A varázsfilc a csatorna fenekén landolt.
Hát igen, bele kellett törődnöm, hogy nem lehetek csaló, meg kell dolgoznom azért, hogy a munkámnak gyümölcse legyen!

2017 Pécs

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.