Kovács Eszter: Az elvarázsolt könyv

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Tél volt, farkasordító hideg. Mindenki a házában kuksolt, és unatkozott. Kivéve egy gyereket, Lilit. Ő a könyvespolc előtt állt, és olyan könyvet keresett, amit még nem olvasott, de sajnos nem talált. Felment hát a padlásra, hátha talál egy régi és érdekes könyvet. Talált is egyet, ezzel a címmel: ESŐS NAPOK IZGALMAI. Kinyitotta és olvasni kezdte a belőle kicsúszott cetlit:
Legalább ezer évvel ezelőtt, egy híres mágus, sok kínlódás árán, ebbe a varázskönyvbe zárt
egy szörnyet, s elrejtette egy padláson. Viszont megjósolta, hogy évezredekkel később,
valaki ki fogja nyitni ezt a könyvet és így a szörny kiszabadul!!!!!!!

Kovács Eszter illusztrációja bekerül a mesekönyvbe

Lili megrémült, becsapta a könyvet, de már késő volt. Észre se vette az elején, hogy a háta mögött, már ott magaslik a SZÖRNY. Két madárlába volt, dinó farka, a szeme mint egy kígyóé, szája mint a cápáé, teste gömbölyű és háta tüskés. Képzelhetitek milyen ronda volt. Lili rémületében hátraesett, és eldobta a könyvet, ami újra kinyílt. Bamm-bamm-bamm! Hallatszottak a szörny léptei. Lili sikított, de senki nem hallotta. Bamm-bamm-bamm! Lépegetett tovább a szörny, de a nyitott könyv előtt megállt, és szépen kikerülte. Lilinek minden világos lett, minden. A szörny nem akar rálépni a könyvre, mert biztos akkor valami történni fog vele, amit nem szeretne. Lili egy ugrással a könyvnél termett, és a szörny felemelt lába alá dobta. A szörny nem látta és, és …egyszer csak…igaz volt,… vagy sem… vagy a szörny tényleg fél métert zsugorodott? Lili gondolt egyet, és megint odaugrott a könyvhöz, és ismét a lába alá dobta. A szörny megint kisebb lett fél méterrel. Lili arra gondolt, hogy ha nem tüntetheti el, legalább lezsugorítja, tehát újra és újra a szörny lába alá dobta a könyvet. A szörny már csak fél méter magas volt. Lili újra a lába alá dobta, s a szörny végleg eltűnt.
Lili gyorsan becsukta a könyvet, de meglátta a cédulát ami értesítette őt a veszélyről, amin már ez a felirat díszelgett:
Legalább ezer évvel ezelőtt, egy kislány, sok kínlódás árán, ebbe a varázskönyvbe zárt
egy szörnyet, s elrejtette egy padláson. Viszont ha kinyitják a könyvet, a szörny kiszabadul!
Lili elmosolyodott, és a könyvbe csúsztatta a cetlit. Közben a nap is kisütött, és kimehetett játszani a barátaival.

2017 Marosvásárhely (Románia)

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.