Kovács Mária: Ördögkanyar

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

Egyszer valamikor régen élt egy király, akit Lólábú Danizkének hívtak. Annak volt egy lánya, Szépike. A király kastélya mellett, a rémisztő erdő közepén Denízia, a gonosz boszorkány vára állt, ahova ember fia nem mert bemenni. A rémisztő erdő mellett ott állt az Ördögkanyar. Az Ördögkanyar királya Anahokú volt, neki Szépikével egy idős lánya született ugyanabban a hónapban, ugyanazon a napon. Anahokú Aszaltszilvának nevezte el a lányát.
Telt múlt az idő, a lányok felcseperedtek. Szépike a születésnapja előtt a zeneszobában töltötte a délutánját, ahol zenét hallgatott. Hirtelen egy hangot hallott a rémisztő erdő felől, Denízia volt az, de ezt Szépike nem tudta, ugyanis neki nem szólt senki Denízia létezéséről. A királylány így követte a hangot és egy öregasszonyt talált a a rémisztő erdő szélén. Az öregasszony becsalogatta az erdőbe. Közben a kastélyban mindenki Szépikét kereste, de nem találták, elveszettnek hitték.
Denízia elvarázsolta Szépikét így a lány eszméletlen volt. Denízia az Örögkanyarban letette a lányt, majd se szó, se beszéd eltűnt. Szépikére Manó, a törpe ösvény gondnoka talált rá. Aszaltszilva épp arra sétált a kis kuszijával és meglátta Manót. Manó elmesélte neki, hogy hogyan talált rá a lányra. Aszaltszilva úgy döntött, hogy elviszi magával a kastélyába.
Útközben Szépikének visszatér az eszmélete, Aszaltszilva kérdezősködik, hogy nem emlékszik-e valamire a történtekből, de a hercegnő semmire nem emlékezett. Aszaltszilva és Szépike hamar összebarátkoztak és mindent tudni szerettek volna egymásról. Kiderült, hogy egyidősek és ugyanakkor születtek. A két lány igazán jó, sőt legjobb barátok lettek. Megérkeztek az ördögvárba, ahol Aszaltszilva a vár minden zegét-zugát megmutatta Szépikének.
Denízia ezt nem nézte jó szemmel, ezért új tervet eszelt ki. Pár óra múlva a lányok elmentek lovagolni unikornisokon. Denízia meglátta őket és hátulról megpróbálta belelökni Szépikét az unikornis tóba, de Aszaltszilva visszahúzta Szépikét. Ijedtükben ellovagoltak Szépike kastélyába, ahol szóltak apjának, Lólábú Danizkének, hogy jöjjön segítsen, mert Denízia megtámadta őket.
Anahokú és Lólábú Danizke testvérek voltak. Végül közös erővel legyőzték Deníziát és a lányok születésnapját együtt ünnepelték.

2017 Fertőrákos

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.