Sükei Szilárd András: Kalandozás a könyvespolcomon

Gratulálunk! Bekerültél a mesekönyvbe! 2017

A történet a szobámból kezdődik, innen indult el ez az egész. Egy teliholdas éjszakán, miközben aludtam, arra ébredtem, hogy a Mesém meséskönyv kilencedik kötete az ágyamra esett a polcról. Gyorsan felkeltem, hogy visszategyem, s amikor felemeltem a fejemet, megláttam egy manót. Nem lepődtem meg nagyon, mert kisgyerek létemre nagyon hittem a varázslatos dolgokban vagy lényekben. Amire észhez kaptam, már csupán pár centis voltam, mert ez a manó elvarázsolt engem. 

Kétségbeesetten próbáltam felmászni a könyveken, hogy elkapjam. Éppen, amikor felértem, bemászott az egyik könyvbe, s eltűnt. Nem értettem, hogyan csinálta, de én nem tudtam belemászni. Egy kis gondolkodás után találtam egy tasak varázsport, aminek a segítségével én is be tudtam jutni a könyvekbe. Csak épp magamra kellett szórnom, s máris működött a dolog.
Csodák csodájára beléptem a Mesék Birodalmába, vagyis egyik meséből át tudtam lépni a másikba ennek a pornak köszönhetően. Több mesébe is átjutottam, és láthattam néhány híresebb szereplőt is.
Már majdnem a könyv végéhez értem, amikor az utolsó mesében kölcsönkértem a herceg kardját, hogy végezzek a manóval egyszer s mindenkorra, amiért elvarázsolt. De előbb megígértem a hercegnek, hogy visszahozom a fegyverét, még mielőtt megenné őt a hétfejű sárkány. Végül az utolsó laphoz értem, s innen már nem tudott menekülni, így hát elintéztem! Vagyis elvettem tőle a varázsport, s bezártam ebbe a könyvbe.
Én végül kijutottam, s aludtam tovább nyugodtan. Hja, és a herceget sajnos megették ebédre.

2016  Sáromberke ( Románia )

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.