Nagy Fanni: Osztálykirándulás a sárkány barlangjába

Gratulálunk, bekerültél a mesekönyvbe!

Élt egyszer egy kicsi sárkány, akit az emberek neveltek fel. Amikor nagyobb lett, iskolába kezdett járni. Mikor végre elkezdődött az első óra, a tanító néni megkérdezte a gyerekektől, ki tudja, hogy mi van a sárkány barlangjában, és ki lakik benne. Elsőnek egy kislányt, Liánát szólította fel, de ő nem tudta a választ, így a tanító néni mesélni kezdett.
Mesélt nagy barlangokról, ahol tűzokádó sárkányok laknak. A barlang tele van kincsekkel, amit az emberektől raboltak. A barlang közepén van egy nagy, tüzből és parázsból épített fészek, ahol a sárkányok alszanak.
Az iskola után hazament a kis sárkány és sokat gondolkodott a tanító néni meséjén – vajon tényleg igaz-e, a sárkányok gonoszak?
Ebéd után felment a falu melletti nagy hegyre. Amint felért a tetejére, hirtelen egy mély hangot hallott. Gondolta magában, ez biztosan egy medve lehet, pedig igazából egy igen nagytermetű sárkány volt. Kérdezte a kis sárkány:
– Hát Te ki vagy?
Így szólt a nagy sárkány.
– Inkább ki vagy te, és mit keresel egyedül a hegyen? Hiszen itt veszélyes dolgok történhetnek. A kis sárkány nem válaszolt, hanem sorolni kezdte a kérdéseit:
– Te gonosz vagy? Kincseket rabolsz? Tényleg tűzben és parázsban alszol?
Erre a nagy sárkány felnevetett.
– Miket kérdezel te kicsi sárkány? Nem vagyok gonosz, nem rabolom el az emberek pénzét, és nem tűzben, csak parázsban alszom!
A kis sárkány így szólt:
– Legyél szíves válaszolni a kérdésemre, akkor mi van a sárkány barlangjában, és ki lakik benne?
– Ez majd kiderül, ha velem jössz. Gyere, kövess engem! – mondta a nagy sárkány.
Aztán, amikor odaértek, a kis sárkány tátott szájjal és nyitott szemmel csodálta a nagy barlangot. Végre megtudhatta a választ. A barlang óriási volt, a belső falakat fekete szurok borította. Nagyon sok arany kincse volt a sárkánynak, amiket jutalmul kapott az emberektől, mivel megmentette őket a sok-sok hegyi veszélytől.

Nagy Fanni-Osztálykirándulás-a-sárkány-barlangjába net

Nagy Fanni rajza Gratuálok rajzod bekerül a mesekönyvbe!

Megvédte őket a farkasoktól. Hegyomláskor a tüzével megolvasztotta a köveket, így azok nem gurultak tovább a falujukra. A barlangjára is egy ilyen hegyomláskor talált rá. A sárkány kövekből kertet épített a barlangja elé, ahol sütőtököt termeszt. Ez a kedvenc étele, egy botra felszúrja, a szájából kifújja a lángot, ami megsüti a sütőtököt. Minden este friss parázsból készít ágyat magának és ebben alszik el.
– Szeretnél itt maradni velem? – kérdezte a nagy sárkány.
– Örömmel veled maradok, de kérhetek-e még valamit? Szeretném az osztálynak megmutatni a barlangodat! – válaszolt a kis sárkány.
Így történt, hogy a 2. b osztály felsétált a nagy hegyre, ahol egy igazi sárkány barlangban, a nagy sárkány és a kis sárkány vendégeként, pénteken, sárkánytüzben sült sütőtököt ebédeltek a gyerekek.

2016

Nagy-Fanni-Osztálykirándulás-a-sárkány-barlangjába-net

Itt tudsz kommentelni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.